Zagreb na karti europskih kulturnih prijestolnica

Ovog Uskrsa Zagreb očekuje jedinstveno glazbeno iskustvo. Gala koncert Muka po Ivanu, njemačkog velemajstora Johanna Sebastiana Bacha održat će se na Veliki četvrtak, 13. travnja u KD Vatroslav Lisinski, s početkom u 19 sati.
Ovo barokno remek-djelo na pozornici će izvesti ugledni bečki orkestar WISE, međunarodni solisti te nagrađivani zbor Arnold Schönberg, koncertom će ravnati čuveni bečki dirigent Erwin Ortner.

Muka po Ivanu smatra se jednom od najljepših skladbi svog vremena te je već stoljećima neizostavni dio Uskršnjeg repertoara najuglednijih svjetskih koncertnih dvorana i opera. Prelijepe arije i moteti obilježavaju prekrasnu sakralnu skladbu koja s pravom spada u vrhunac europske kulturne baštine. Skladba opisuje događaje biblijske Posljednje večere, te prati događaje do Isusove smrti na križu i polaganja u grob. Biblijsku priču prenose nam likovi Evanđelista, Petra i Pilata koje će oživjeti vrhunski međunarodni solisti, predvođeni Hrvatom Matijom Meićem u ulozi Isusa.

kulture. Ovaj jedinstveni koncert u izvedbi prestižnih bečkih glazbenika postavit će Zagreb na kartu europskih kulturnih prijestolnica te Zagrepčanima pružiti nezaboravan Uskrs.
Ulaznice za Gala koncert Muka po Ivanu mogu se kupiti na blagajnama KD Vatroslav Lisinski i u sustavu www.ulaznice.hr po cijenama od 199.00, 249.00 i 299.00 kuna

Odgovori