Wellness idila: Top 3 zagorske ljepotice savršene za izlet van grada

U potrazi za vikend destinacijama put nas nerijetko odvede na zagorske brege. Neodoljivo lijepe, smirene i magnetski privlačne, u kojima se krije bezbroj oaza stvorenih za mir, odmor, užitak. Neke nude i wellness programe, druge u svojoj ponudi imaju mini zoo ili pak bazen, ali sve zasigurno imaju odličnu gastro ponudu. Ovaj vikend preporučamo top 3 zagorske ljepotice koje vas pozivaju da ih otkrijete.

Humska klet
U najzapadnijem dijelu Krapinsko-zagorske županije, samo 50 km od Zagreba, smjestio se Hum na Sutli, a u njemu Humska klet. Okružena je predivnom prirodom i mnoštvom šumskih životinja, a već na prvi pogled osvaja eksterijerom.
Ova drvena kuća izgrađena je u duhu tradicionalne zagorske arhitekture. Ispod restorana nalazi se vinski podrum, pa kad ste već tamo, svakako zavirite u njega.

hklet20
U restoranu možete očekivati pravu domaću tradicionalnu zagorsku hranu pripravljenu po receptima naših starih. Lista specijaliteta koje vrijedi probati je poduža, ali krenimo od kuhanih ili pečenih štrukli, preko pijanog zagorskog kotleta, odreska ˝zagorskog muža˝, humskog kotleta pa do domaće kuhane šunke s hrenom koju preporučamo kao predjelo.
Humska klet nudi i smještaj u 6 rustikalno uređenih soba. Više o ponudi pročitajte ovdje.

Stara vodenica
Kada vas put odvede u prekrasne zagorske brege, svakako skrenite od Klanjca do Gredica, pitoresknog mjesta s čarobnom oazom stvorenom za relaksaciju i  uživanje. Stara vodenica neodoljiva je kao kakav dvorac, ljupko seosko imanje s ponudom poput kakvog luksuznog hotela.

Stara vodenica 21
Osim prekrasnog jacuzzija, vinskog podruma koji predstavljaju odličan spoj modernog i daška prošlosti, oduševit će vas i bazen koji ukrašen kamenčićima, čini ovo mjestom kao iz bajke. Najmlađi će zasigurno uživati na igralištu za djecu, a mini zoološki vrt s kozama i patkama  mjesto je na kojem će mališani zacijelo najviše zadržati. Osim toga domaćini stare Vodenice nude i wellness pakete pa za relax opuštanje u jacuzziju za dvoje uz desertno vino i voće trebate izdvojiti 180 kuna jedan sat. Masaža tijela 20 minuta je 50 kuna, a 45 minuta 100 kuna. Više o ponudi pročitajte ovdje.

Klet Kozjak
Putujete li pitoresknim bregovima Zagorja i pitate se kamo na izlet? Preporučamo – posjetite Klet Kozjak u Svetom Križu Začretju. Očekuje vas predivno imanje, odlična gastronomska ponuda, razni sadržaji i mogućnosti i to za sve: mlade, roditelje s djecom, umirovljenike željne šetnje ili poslovne ljude koji žele poslove obaviti u lijepom okruženju.
klet kozjak
Klet Kozjak ime je dobila po kozarstvu kojim su se nekada stanovnici na ovom području uglavnom bavili. Iz tog doba do danas je ostao odličan kozji sir kojeg svakako trebate probati. Osim u odličnom siru uživat ćete i u zagorskim specijalitetima poput štrukli ili štruklove juhe, raznim pečenjima od kopuna, race, piletine, teletine…Vaša djeca uživat će na igralištu uz ljuljačke, tobogane i pješčanik, a vi prošećite zagorskim bregima, obiđite ih biciklom ili zaigrajte partiju tenisa. Vlasnici će vam rado organizirati i jednodnevni ili višednevni izlet i razgledavanje. Više o ponudi pročitajte ovdje.

Odgovori