Termalni užici po uzoru na stare Rimljane

Rimske terme,

Bazeni osmišljeni po uzoru na rimska kupališta, ljekovita  termalna voda, saune, autentične kamene kupelji, odlično pripremljena hrana, predivno uređene sobe, sve to čini Rimske terme primamljivom i nadasve posebnom wellness destinacijom. K tome tek su 100 kilometara udaljene od Zagreba.

Smještene u zavjetrini ispod brda Stražnik (655 m) i Kopitnik (914 m), okružene šumovitim područjem okolnih brda, nude zaštitu od vjetra i prevelike vrućine osiguravaju mir i opuštajuću atmosferu. Tu prebivaju svjetski poznate divovske sekvoje ili mamutovo drveće, kanadska čuga, japanska hiba, čempres, tisa, kalifornijski cedar…
Predivni kompleks Rimskih termi, osim dojmljivog okruženja  zanimljiv je i po  arhitektonskom rješenju koje je osmislio Rafku Napasta. Inače upravo zahvaljujući inventivnom radu na zgradi Rimskih termi Napasta je dobio i nagradu. Naime, vanjski dio  ovog predivnog kompleksa, uklopio u prirodni tako da je iz daljine teško primijetiti da dvije vile spaja i središnji dio građevinskog kompleksa, već se stvara dojam da je ta središnja građevina dio zelenog brda.
All_hotels1

 

Hotelski  kompleks Rimske terme spaja pak tri međusobno povezana hotela i prostire se na 30 000 metara kvadratnih. Svaki hotel ima jedinstveni stil koji svakom gostu nudi udobnost i smještaj po njegovu ukusu.
Hotel Sofijin dvor opremljen je u klasičnom stilu, nudi 43 luksuzno opremljene jednokrevetne i dvokrevetne sobe. Najraskošnije sobe imaju balkon s kojih se prostire pogled na obližnja brda i rijeku Savinju te crkvicu Lurd. Hotel Rimski dvor nalazi se između Sofijinog dvora i Zdravilskog dvora. Terasasto se spušta kao zeleni niz te stvara izvrsno okruženje za opuštanje i smišljanje novih ideja. U njemu se nalazi 68 dvokrevetnih soba i suita. Zdravilski dvor ima 76 soba, od kojih je četiri prilagođeno teško pokretnim osobama.

Osim hotela u sklopu Rimskih termi nalazi se i Vila Sisi, smještena u zelenilu i okružena predivnim parkom. Na raspolaganju su tri apartmana, od kojih dva imaju finsku saunu. Svaki apartman ima dvije odvojene spavaće sobe, predsoblje, dnevni boravak, malu kuhinju i kupaonicu s tušem.

No ono što naravno najviše oduševljava su bazeni i blagotvorna termalna voda.
Bazeni osmišljeni po uzoru na rimska kupališta, ispunjeni ljekovitom termalnom vodom,  prostiru se na 450 m2. U njima se vrlo lako prepustiti uživanju kao što su uživali stari Rimljani. Prepustiti se struji zdravlja i napuniti tijelo pozitivnom energijom termalne vode. Termalna voda u Rimskim termama jedna je od najbogatijih i najljekovitijih u Sloveniji. Dokazano pomaže u liječenju.

Na raspolaganju su vam, unutarnji bazen, temperatura vode 32°C,  4 unutarnja masažna bazena s vodenim sjedalima i vodenim ležajevima, temperatura vode 35°C, vanjski panoramski bazen (povezan sa unutarnjim), temperatura vode 32°C, tri vanjska masažna bazena s vodenim sjedalima i vodenim ležajevima, temperatura vode 35°C.

Pored bazena, tu je i Zemlja sauna Varunia gdje je korisnicima na raspolaganju rimska, finska, turska i infracrvena sauna. U posebnom dijelu nalaze se četiri autentične kamene kupelji iz rimskih vremena i šest suvremenih kupelji za opuštanje u dvoje.

TERMALNA VODA SVOJSTVA
Izvori u Rimskim termama nalaze se približno 1.000 metara ispod površine zemlje, a prema službenim podacima, termalna voda ondje sadrži: kalcij (53 mg/l), kalij (1,8 mg/l), magnezij (26 mg/l), natrij (3,7 mg/l), stroncij (92ng/l), željezo (0,001 mg/l), aluminij (20ng/l), kadmij (0,2 ng/l), nikal (4,4 ng/l), kobalt (1 ng/l), molibden (6,5 ng/l), bakar (2,6 ng/l), jod (0,005 mg/l), silicij (14,8 mg/l), bor (80 ng/l), selen (3 ng/l), krom (0,5 ng/l), sumpor (0,001 mg/l), hidrogen-karbonat (258 mg/l), CO2 (13,3 mg/l).

Odgovori