Kultno zagrebačko okupljalište koje oduševljava japanskim specijalitetima

Takenoko,

Prvi japanski restoran otvoren u Zagrebu – Takenoko godinama je usavršavao svoje poslovanje i dosljednost u kvaliteti. Zahvaljujući tome, profilirao se u sam vrh zagrebačke restoranske scene, postavši tako svojevrsnim gradskim fenomenom. Kultno zagrebačko okupljalište zaljubljenika u japansku kuhinju nakon 15 godina postojanja moći će se pronaći isključivo na adresi Masarykova 22. Na novoj lokaciji svoje specijalitete i dalje će pripremati dugogodišnji chef kuhinje Motohiko Mochizuki, zajedno sa Mariom Obrovcem te njihovim provjerenim timom.

Odabirom najkvalitetnijih svježih namirnica, uvijek besprijekornom uslugom i vrhunskim delicijama, Takenoko je nametnuo visoke standarde gastronomske ponude u Zagrebu. Također, pravi su pioniri u praćenju svjetskih trendova u pripremi i serviranju hrane, gdje donose mnoštvo zanimljivih noviteta. Tako će se na novom, izmijenjenom meniju moći pronaći: uni-ikra morskog ježa, koja je gastro hit u svijetu te wagy beff, ramen soup i ostala japanska jela koja su osmislili chefovi.
Jedan od najboljih japanskih i najuspješnijih zagrebačkih restorana proširio je svoju ponudu, a ono što će  zasigurno razveseliti je i nova ponuda koktela i pića, koje su zajedno s barmenima restorana Takenoko osmislili grupa Ros Solis G&T na čelu s Marinom Nekićem. Koktel koji je posebno ističe je Old fashion Takenoko – koktel s japanskim viskijem starim 15 godina, u čast 15. godišnjice restorana.
Za  interijer, koji se sada prostire na čak 300 četvornih metara, zaslužan je zagrebački studio za arhitekturu i dizajn interijera Stairwell&Loft, iza kojeg stoji mladi talentirani dvojac – arhitekt Paulo Valčić i dizajner interijera Boran Petljak.


Promišljenim projektom prostoru su udahnuli sofisticiranu zen atmosferu restorana velikih svjetskih metropola. Otvoreni prostor i čisti minimalistički pristup karakteristike su koje novom interijeru daju izuzetno ugodan ambijent.
Ambijentalnosti pridonose i velike unikatne crno-zlatne svjetiljke, koje su posebno za Takenoko dizajnirali Paulo Valčić i Boran Petljak.
Nova lokacija Takenoka u užem centru grada zasigurno će postati omiljena destinacija svih zaljubljenika u egzotične okuse.

Odgovori