Street: Mjesto za kavu na kojem možete kupiti i umjetninu

street,

Nije tajna da smo u svijetu poznati po svojoj ljubavi prema ispijanju kava. Ponekad su to one jutarnje, brzopotezne i ‘to go’, kako bi što prije profunkcionirali, a ponekad su to maratonske kave, kada uživanje u ovom toplom kofeinskom napitku stvara jedan poseban ritual u kojem se dugo gušta, poželjno u društvu prijatelja.
Zato ne čudi veliki interes koji izazove  svaki novi kafić u Zagrebu, koji osim dobre kave također garantira ugodnu i toplu atmosferu zbog koje ćemo se osjećati baš kao kod kuće.
Sve navedeno pronaći ćete u novootvorenom kafiću Street, koji ćete pronaći na samom križanju Draškovićeve i ulice kneza Mislava, a pogled će vam ovih dana privući posebno uređeni izlozi, koje krase printevi i papirnate dekoracije amarilisa, cvijeta koji je inače zaštitni znak ovog mjesta.
Uređenje izloga zajedno potpisuju naša mlada umjetnica Miriam Younis i dizajner interijera Nikola Pavlinić, koji je također zaslužan za uređenje kompletnog interijera u Streetu.
Zanimljivo je da sve što ćete zamijetiti u samom prostoru potječe s Britanca, Hrelića i s drugih vintage sajmova i buvljaka, kako bi se unošenjem daška prošlosti postigao salonski dojam.

Knjige su također sastavni dio Streeta, baš kao i djela studenata Likovne akademije u Zagrebu, koja se tamo mogu i kupiti. Osim toga, na mjesečnoj bazi radovi se izmjenjuju, a na postavu su i Croatia umjetnine. Sve novosti iz Streeta pratiti možete i na njegovoj Facebook stranici.

A za točnu adresu i još puno dobrih članaka ‘skoknite’ na Journal.hr

Odgovori