Stari Mlin – Klet

U samom srcu Moslavine, daleko od gradske vreve, u pitomom okruženju prekrasnih vinograda i blagih brežuljaka na području Kloštar Ivanića nalazi se Stari Mlin – Klet; prava oaza domaće kuhinje i utočište od svakodnevne kolotečine.

Samo 4 km od Ivanić-Grada i tek 30-tak km od Zagreba nalazi se posjed Stari Mlin – Klet veličine tri hektara sa imanjem u sklopu kojega postoje četiri objekta za razne namjene. Već pri ulasku na imanje zateći će vas ljepota tradicionalne građevine u cvjetnom okviru. Osim  restorana i sale te kuće za smještaj gostiju sa šest dvokrevetnih spavaonica možete vidjeti i staju sa životinjama te mlin koji je zapravo ‘izložbeni primjerak’ koji gostima dočarava prošla vremena. Svaki kutak Starog Mlina oživljavaju dahom starine mnogobrojni predmeti u kućanstvu izrađeni vrijednim rukama predaka.

Doživite čari života na selu i tokom cijele godine uz obitelj vlasnika bavite se pravim seoskim poslovima; možete pomoći u košnji trave, pljevljenju vrta, okapanju biljaka i trsova, njegovanju cvjetnjaka… Stari Mlin – Klet okružen je vinogradima u kojima su uređene staze za šetnju. Uživajte u šetnji i u susretima s nepripitomljenim srnama, zečevima, raznim pticama, vjevericama i mnogim drugim životinjama koje se ovdje zateknu. Ukoliko ogladnite od šetnje prekrasnom prirodom u Stari Mlin – Klet privući će vas opojni mirisi što dolaze iz lonca, ražnja, kotla ili pećnice u kojima se uvijek pripravlja domaća i svježa hrana. Ne morate brinuti o kvaliteti i hranjivosti namirnica jer sve što se uzgoji u vrtu i dvorištu ili dozrije u prirodi popunjava jelovnik. Zadivit će vas stara moslavačka jela: žganci s raznim prilozima, juhe na kiselo, pečenja s prilozima, gibanice i štrudli i sve ostalo po vašoj želji i narudžbi. Za predjelo su obvezne moslavačke brašnjače – kobasice od kukuruznog brašna i mesa, domaći kruh, sir s vrhnjem… U ponudi je i povrće za vegetarijance i vegane.

Osim odlične gastronomske ponude Stari Mlin – Klet nudi i niz ostalih popratnih sadržaja. Za ribiče tu su dva ribnjaka, za avanturiste mala šuma, a za populaciju koja želi malo sportskih aktivnosti tu je i nogometno te odbojkaško igralište, bočalište i dječje igralište. Uživati možete i u vožnji u old timer kabriolet vozilima, paintballu te igrama orijentacije i drugim adrenalinskim doživljajima. Lijepo se provedite u društvu prijatelja, obitelji ili poslovnih suradnika. Stari Mlin – Klet odlično je mjesto za sve vrste proslava i druženja. Imanje je prilagođeno invalidima, a na izlet u Stari Mlin – Klet možete dovesti i svog kućnog ljubimca.

Umore li vas svi ovi sadržaji i svjež zrak te prekrasna priroda, na raspolaganju vam je smještaj u autentičnom okruženju u kojem vas očekuje topla atmosfera moslavačke tradicijske kuće i sobe u kojima ćete osjetiti dah prošlih vremena. Sobe su uređene u etno stilu, ali uz to zadovoljavaju sve zahtjeve ovog vremena. Probudite se uz pjev ptica, sjednite na trijem i uživajte u doručku gledajući veselu igru vjeverica ili pak krenite u šetnju te na vrhu obližnjeg brežuljka odmorite oči i dušu pogledom koji seže do Medvednice, Kalnika, Ivanščice, Bilogore, Vukomeričkih gorica, Siska… A u stoljetnim šumama Moslavačke gore otkrijte gdje se kriju stare gradine i utvrde kao što su Garić, Košuta i Jelen grad.

Svakako već ovaj vikend posjetite Stari Mlin – Klet i uživajte u oazi mira, skladu prirode, krajolika i čovjeka.

Stari Mlin – Klet

VIII. Vinogradarski odvojak 3, Kloštar Ivanić 

Mob: +385 091 5737-060

Web: http://www.starimlin-klet.hr

Odgovori