Skijalište s plažom na visini od 1477 metara

Kada pomislite na plažu zasigurno vam u sjećanje dolaze slike toplog pijeska, mora, suncobrana, ležaljki , vrućih zraka sunca, hladne limunade, kupaćih kostima.  I ne griješite . Jer to i je plaža, ali ljetna. Međutim postoji i zimska plaža. Ne nalazi se na Baliju ili Tahitiju ili na Mauricijusu. Nalazi se na 1477 metara nadmorske visine i okružena je snijegom…

Jedna od ljepših i većih plaža nalazi se u Sloveniji. Skijalište Krvavec smješteno je  u Općini Cerklje na Gorenjskem. Od glavnog grada Ljubljane  udaljeno je svega 25 km i ujedno je najbliže skijalište međunarodnoj zračnoj luci u Europi (Brnik 8 km). Na njemu se nalazi predivna i jedinstvena sunčana planinska, kako je zovu Slovenci, Plaža Krvavec koja je smještena na visini od 1477 m te je omiljena točka za opuštanje uz domaće gastronomske specijalitete i spektakularan pogled na okolicu.

plaža slovenija
U ugodnoj planinskoj atmosferi, gdje sve oko vas blješti od bjeline snijega, gdje je nebo modro, a sunčeve zrake vas miluju po licu ne preostaje vam drugi nego da razmazite sva svoja čula. Na vanjskoj terasi s barom koja je glavna točka dnevnog okupljanja i zabave na planini, u svim godišnjim dobima možete uživati s društvom ili pojedinačno lagano se drmajući uz taktove glazbe. Ondje je naprosto osmijeh toliko zarazan da vam se neće skidati s lica tijekom cijelog boravka na ovoj posebnoj planini.


Posebnost Plaže Krvavec je prostranost, planinska infrastruktura, sunčana strana planine. Plaža pruža užitke svim strukturama gostiju, pa tako i onima koji žele uživati u suncu i pogledu na ležaljci, sjediti na terasi uz domaće specijalitete, plesati uz zabavnu glazbu ili koristiti zabavne sadržaje (trampolin, tobogane, ljuljačke, streličarstvo).
Krvavec 1
U zagrljaju slovenskih planina, uživat ćete u nezaboravnom skijanju, ali i u prekrasnom ambijentu Hotela Krvavec koji se nalazi na najvišoj nadmorskoj visini u Sloveniji, uređen je u planinskom stilu. Smješten direktno na skijalištu, idealno je polazište za zimske i ljetne aktivnosti na planini Krvavec. U ugodnoj planinskoj atmosferi hotela alpskog ambijenta, tijekom cijelog vašeg odmora, na raspolaganju vam je ljubazno osoblje hotela.  Hotel nudi wellness s intimnom infracrvenom te finskom unutarnjom i vanjskom saunom s izlazom direktno na snijeg koje doprinose jačanju vašeg imunološkog sustava, izlučivanju otrova iz tijela, potrošnji kalorija i vašem boljem cjelokupnom osjećaju.

Gosti željni zabave moći će se do dugo u noć zabavljati u sobi za zabavu (Fun room) u kojoj mogu puštati vlastitu glazbu, zabaviti se stolnim nogometom, hokejom, pikadom ili biljarom.

Samo skijalište ima najljepši  pogled  na okolne planine te odlično uređene skijaške staze na nadmorskoj visini od 1450 m do 1971 m, koje pružaju  odlične uvjete za skijanje na prirodnom i kompaktnom snijegu. Skijašima se nudi 30 km odlično uređenih skijaških staza te jamči 100 skijaških dana u svakoj sezoni. Staze su dinamične, po težini raznolike, primjerene kako za rekreativne i profesionalne skijaše tako i za skijaše početnike.


Škola skijanja (alpsko skijanje, carving, telemark, snowboarding), iznajmljivanje i servis skijaške opreme, snježni park, poligon za početnike, dječja staza i vrtuljak, poligon za natjecanja, staza s elektronskim mjerenjem vremena, staza s neugaženim snijegom, noćno sanjkanje, snowbiking, garderoba, sauna u Hotelu Krvavec, restorani i besplatno parkiralište samo su neke od pogodnosti skijališta Krvavec. Mnogo se ulaže i u rad i igru sa djecom te je sada ondje organiziran vrtić na snijegu s vrtuljkom za najmlađe, bebi lift s pripadajućom stazom s likovima iz crtića, te dvije pokretne trake od kojih je jedna najduža u Sloveniji!

Krvavec je jedan od slovenskih ponosa te jedno od najboljih skijališta u toj zemlji, barem sudeći po anketama u kojima Krvavec već godinama odnosi epitet “najsmučišća”.

Krvavec je u svakom slučaju, pogodite li vrijeme odličan izbor za sve tipove skijaša te mjesto na kojem ćete se, osim što ćete uživati na snijegu i odlično zabaviti.

Odgovori