Seosko imanje Stari Dud

‘Nezaboravni doživljaj istinskog sela’ njihov je moto. Iza njega stoje svakim svojim potezom i životom na pravom seoskom imanju udaljenom pedesetak kilometara od Zagreba. Upravo je iz metropole i njene strke i buke obitelj Mraović pobjegla. Namjera im je bila pružiti svima nama ono u čemu oni sada imaju mogućnost uživati svakodnevno – čari seoskog života. 

Posjetite li Seosko imanje Stari Dud, ne čudite se ako ćete u šetnji trebati preskočiti ili zaobići kakvu gusku ili patku ili možda pomaziti srnu… Životinje su ovdje uistinu doma, i tako se ponašaju. Imanje je veliko preko 100 jutara, pa odvojite dosta vremena, jer treba prošetati šljivicima i vinogradima, razgledati izvore, zaviriti na šumske staze, posjetiti konje… Imanje se smjestilo na samoj granici Banije i Korduna, na cesti prema Topuskom, a ime je dobilo po starom stablu koje i danas pruža debelu hladovinu. Imanjem dominira lovačka kuća sa vinsko-rakijskim podrumom. Tu su i za dulji boravak primjereni apartmani namješteni u autohtonom stilu, nekoliko kuća za stanovanje, mini zoološki vrt za domaće životinje te gospodarske zgrade i objekti.

No, vratimo se stolu i onome što ćete dobiti servirano na njemu: sve namirnice (meso, voće i povrće) kojima će vas domaćini nahraniti uzgojene su na imanju. Stoga ne čudi da izbor jela nije prevelik, jer ipak je riječ o tradicionalnom uzgoju i sezonskim namirnicama. No ne sumnjamo da ćete se upravo zbog kulinarskih dostignuća poželjeti vratiti na ovo imanje. Svakako probajte meso s roštilja, pod pekom, s ražnja ili u kotlu, a prije odlaska zavirite u etno shop i opskrbite se domaćim proizvodima i za doma: od domaćeg ovčjeg sira, suhe slanine, kobasice i čvaraka, pa do prirodnog jabučnog soka, džemova, vina i šljivovice.

Većim društvima na raspolaganju je vinsko-rakijski podrum ili sjenica gdje se možete veseliti i zabavljati do mile volje, ne smetajući pritom nikome. Domaćini su posebno razmišljali o obiteljima s malom djecom pa je za njihov boravak na imanju preuređena stara kukuruzana iz koje mame mogu pratiti igru mališana u dječjem parkiću.

Poželite li na imanju ostati koji dan duže ili preko vikenda, nije problem. Na raspolaganju vam je pet tavanskih soba (op.a. Ako ste se ikad poželjeli umiti u starinskom limenom lavoru iz filmova, ovdje ćete to imati prilike iskusiti!) ili apartman sa dvije dvokrevetne sobe koji ima modernu kupaonicu, SAT TV i klima uređaj. Svaka soba ima i svoju zasebnu terasu s pogledom na pašnjake jelena i muflona. Gosti apartmana mogu uživati i u otvorenom bazenu i sauni. Smještaj možete potražiti i u 8 odvojenih soba, svaka sa svojom kupaonom, klimom i TV-om gdje se može smjestiti ukupno 16 gostiju.

Ovisno o sezoni radova, na imanju Stari Dud možete sudjelovati u pečenju rakije ili pripremanju džemova i pekmeza, a poželite li domaćini će vas naučiti i kako nastaje sir…

Povod vašeg posjeta imanju Stari Dud nije samo izvrsna gastronomska ponuda, već je tu i obilje aktivnosti zbog kojih ćete poželjeti ostati dugo, dugo… Ima tu ponešto za svakoga: i za one željne malo više akcije i adrenalina, kao i za one koji su više raspoloženi za opušteniji odmor i relaksaciju u neponovljivom ambijentu.

Tako možete lagano uživati na svježem seoskom zraku u laganoj šetnji uređenom šetnicom kroz imanje, koja sa svojih tri kilometra blago vijuga preko pašnjaka, pored izvora i između starih šuma. Ako vam je relaksacija prva na pameti, nudimo vam starinske ligeštule na kojima će sati proći brzo dok uživate u voćnjaku i upijate zrake sunca. Ako vam bude prevruće, možete skoknuti do otvorenog bazena i relax zone koji su metar dalje. Za one željnije malo više akcije, na raspolaganju vam je uređen šumski teren za paintball zajedno sa kompletnom opremom. U hladovini šume, ljetna igra je ugodna, a ona u malo hladnijim danima, pridodaje dojmu realnosti situacije. Na imanju također možete voziti bicikle, igrati mali nogomet ili badminton na uređenom igralištu, družiti se sa jelenima i srnama u mini ZOO-u, te ostalim seoskim životinjama.

Vrhunac ponude imanja Stari Dud svakako su konji i jahanje. U ponudi je kratko jahanje u manježu, škola jahanja za djecu i odrasle ili trail jahanja u okolici imanja, koja mogu biti i višednevna. Sve uz pratnju i pod budnim okom stručnih trenera.

Smatrajte se pozvanima i već slijedeći vikend rezervirajte za dolazak na ovo prekrasno imanje gdje je i Nives Celzijus snimila svoje “Karanfile”! 🙂

Seosko imanje Stari Dud

Golinja 123, 44410 Gvozd

Tel:  +385 (0)44 888 555

Mob: +385 (0)91 246 2001

e-mail: kontakt@staridud.com

Web: www.staridud.com

Kontaktirajte objekt:

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]

Odgovori