Seoski turizam Vuglec Breg

U samom srcu Hrvatskog zagorja, među prelijepim zelenim bregima smjestio se Vuglec Breg – vinarija, pansion & restaurant čiji je jedinstveni ambijent stvoren za vrhunski ugođaj i užitak u prirodnom okruženju. Imanje se nalazi samo četrdesetak kilometara od Zagreba, a na njegovom samom vrhu koji se nalazi na približno 300 m nadmorske visine pruža se prekrasan pogled na okolne zagorske brežuljke načičkane kućama, zagorskim kletima i crkvicama.

Autohtone zagorske „hiže“ uređene za smještaj gostiju, stara gospodarska zgrada u kojoj se nalaze restoran, vinski podrum i dvorana za seminare, vinogradi, sjenica s roštiljem, krušnom peći i ljetnom terasom, štala za konje, malo jezero, dva igrališta za tenis i nogomet, dječje igralište, travnjaci te staze za šetnju dio su odlične ponude ovog imanja u kojoj se nalazi ponešto za svakoga.

Vinarija

Nastavljajući višestoljetnu tradiciju vinogradarstva i proizvodnje vina Vinarija Vuglec Breg važan je sastavni dio istoimenog seoskog turizma. Glavni cilj vinarije je postići najvišu razinu kvalitete vina i pjenušaca, a osim u degustaciji pjenušaca proizvedenih klasičnom „šampanjskom“ metodom te vina od bijelih i crvenih sorti grožđa kao što su chardonnay, rajnski rizling, graševina, sauvignon, žuti muškat, zeleni silvanac, crni pinot, frankovka i cabernet sauvignon uživati možete u obilasku i šetnji kroz vinograd, berbi grožđa te zajedničkom druženju sa domaćinima.

Smještaj

Buđenje u autohtonim zagorskim hižama koje su obnovljene u tradicionalnom duhu i opremljene prema svim standardima i zahtjevima modernog turizma neće vas ostaviti ravnodušnima. Uz svaku hižu na ovom imanju vezana je priča iz prošlosti pa su tako imena Lac, Mica, Dragec i Jana dobile po svojim „negdašnjim“ vlasnicima.

Hiža Mica

Stara drvena hižica na zidanoj kamenoj pelnici, ima samo jednu dvokrevetnu sobu sa kupaonicom i drvenu terasu. Poseban arhitektonski oblik i uređenje u starinskom rustikalnom stilu daju kući epitet romantična.

Hiža Jana

Odražava duh vremena u kojem je prvotno sagrađena, a stari rustikalni stil gradnje u kombinaciji drveta i grube neravne fasade zidova daje kući jedinstven izgled „ljepotice iz davnih vremena“. Kuća ima dvije etaže sa ukupno šest luksuzno uređenih dvokrevetnih soba. U prizemlju se nalaze četiri dvokrevetne sobe sa opremljenom drvenom terasom na jugoistočnoj strani. Na katu su dvije prostranije sobe sa mogućnošću postavljanja 3. kreveta.

Hiža Lac

Hiža Lac je originalna zagorska hiža obnovljena u potpuno izvornom obliku i prilagođena današnjim potrebama i komforu. Cijela je kuća jedan apartman sa ukupno 4 kreveta, a sastoji se od dnevnog boravka, kupaonice i dvokrevetne sobe.Starinski izgled, rustikalno uređenje i stara zagorska peć, stvaraju ugođaj kao iz bajke.

Hiža Dragec

Stara zagorska hiža, obnovljena je i dograđena, a na uzvisini iznad svih ostalih djeluje kao manja kurija. Sastoji se od dva zasebna apartmana površine 70m², od kojih svaki ima tri sobe na dvije etaže sa ukupno šest kreveta. Prizemlje svakog apartmana sastoji se od predsoblja i hodnika sa toaletom, te dnevnog boravka sa tri kreveta koji se pripremaju prema potrebi. Na katu se nalaze kupaonica sa tušem, jednokrevetna i dvokrevetna soba. Pored posebno dizajniranog namještaja svaki apartman ima i kamin na drva za dodatni romantični ugođaj.

Restoran

Originalno uređenje u zagorskom stilu, otvoreni kamin i terasa sa slamnatim krovom čine ugodan ambijent restorana u kojem su zaboravljeni, stari recepti bakinih jela ponovno zaživjeli. Za vrhunski gastronomski doživljaj pobrinut će se kuhari koji će za vas pripremiti razne specijalitete od najkvalitetnijih sezonskih i svježih namirnica, uzgojenih na obiteljskim domaćinstvima ovoga kraja. U sklopu prostora restorana nalazi se bar Pelnica koji je simpatični kutak za prijateljsko ćaskanje ili poneku „putnu“ rundu. Uz restoran nalazi se i sjenica sa ljetnom terasom “Pri baki Rozi” koja je idealna za grupna druženja od proljeća do jeseni. Specijaliteti pripremljeni iz krušne peći „bake Roze“ kao što su zagorski štrukli, teletina, janjetina, patka i purica s mlincima, te razne vrste domaćeg kruha razlog su da već ovog vikenda okupite svoje društvo i krenete na izlet u ovaj prekrasan zagorski kraj.

Na ovom imanju koje se nalazi na mirnoj lokaciji nedaleko od urbanih sredina možete organizirati sastanke, seminare, radionice, domjenke, godišnjice, vjenčanja i mnoga druga događanja. Ukoliko želite motivirati svoje djelatnike u druženju i zabavi van radnog okruženja na raspolaganju vam je tim mladih stručnjaka koji će za vas organizirati team building programe uz koje ćete se odlično zabaviti. Između velikog broja različitih team building aktivnosti izaberite one koje najbolje odgovaraju vašem timu, broju sudionika, fizičkoj spremi, ali i godišnjem dobu. Neki od prijedloga su: olimpijada starih sportova, natjecanje u spravljanju jela, korporativna olimpijada, ture brdskim biciklima, paragliding, vinski izleti i degustacije vina, viteški turniri, paintball, off road ture po Hrvatskom zagorju…

Pobjegnite od svakodnevnih obaveza, stresnih i napornih radnih dana i odmor potražite u Vuglec Bregu koji je čaroban i romantičan – stvoren za potpuni užitak!

Vuglec Breg

Škarićevo 151, Krapina

Tel: +385 49 345 015

Fax: +385 49 345 032

Mob: +385 91 4604 501

e-mail: info@vuglec-breg.hr

Web: http://www.vuglec-breg.hr

GPS: North 46° 07’ 110’’ East 15° 51’ 057”

 

Odgovori