Seoska idila: Imanje smješteno u srcu Zlatne doline

Zlatni lug,

Smješten u Zlatnoj dolini, koju su još Rimljani nazvali Vallis aureae, okružen slavonskim gorskim prstenom Psunja, Papuka, Dilja, Krndije i Požeške gore, Požega je predivan grad koji je kroz stoljeća najvažnije životno središte stanovništva zapadne Slavonije. U zagrljaju gorskog prstena u blizini samog grada smjestilo se  imanje s dušom, tradicijom i  bogatom ponudom

Seosko imanje Zlatni Lug  smješteno je 4 km zapadno od centra Požege. Na imanju koje se sastoji od dva dijela ukupne impresivne površine  70 ha, osim ugostiteljskih objekata i vinoteke nudi se i mnogo sportsko- rekreacijskih sadržaja.

Naime, prvi dio imanja sastoji se od ugostiteljskih objekata –  prenoćišta i vinoteke. Drugi dio sastoji se od ugostiteljske ponude jednostavnih jela i sportsko – rekreacijskog sadržaja. Trenutačno u ponudi imanje u funkciji ima paintball, streličarstvo, dva ribnjaka za sportsko pecanje, 30-tak uređenih roštilja,  biciklističke staze, uređene šetnice, malonogometni teren, teren za odbojku na pijesku, boćalište…, ujedno na imanju posjetitelji mogu vidjeti veliki broj domaćih životinja, krava, podolaca, crnih svinja..

Predivno imanje za  cilj ima postati vodeći turistički proizvod Slavonije, te kao takav postati pokretač turističkih aktivnosti na području Požeštine i okolice. U sam vrh ponude svrstalo se i zbog predivnog bazena koji mu daje luksuznu notu.

PRENOĆIŠTE
U srcu zlatne doline, nadaleko poznata Vallis Aurea koja je vjekovima očuvala tradiciju i dušu autohtonih slavonskih sela smještenih u beskrajnim ravnicama, podno vinograda i pogleda prema gustim slavonskim šumama, sada je na seoskom domaćinstvu Zlatni Lug otvorila vrata za nesvakidašnje gostoprimstvo koje će Vam pružiti odmor od svakodnevice i užurbanog života.

Na raspolaganju gostima je 11 soba (29 ležaja) svaka soba raspolaže modernom opremom te vlastitom kupaonicom. Svim gostima je na raspolaganju predsoblje s moderno uređenom i opremljenom kuhinjom.

KRČMA
Smještena tik do prenoćišta Krčma Zlatni Lug će Vam pružiti sve ono što Slavoniju čini prepoznatljivom već stoljećima. Uživanje u najboljim specijalitetima s mnoštvom domaćih namirnica omogućit će Vam da zavirite u stare recepte “Slavonskih Snaša”.

Krčma raspolaže s tri sale u kojima se može organizirati posluživanje usluge hrane i pića za približno 180 osoba. Ljubazni domaćini ujedno su u mogućnosti razdvojiti sale, te organizirati tri različita druženja istodobno. Tokom ljetnih mjeseci na otvorenoj terasi u mogućnosti su pak primiti 100 osoba.


VINOTEKA

Vinoteka Zlatni Lug smještena u podrumskom prostoru Krčme Zlatni Lug pružit će Vam mogućnost degustiranja najboljih vina Požeštine i Kutjevačkih obronaka. U ambijentu tradicionalnog slavonskog podruma, okruženi starom ciglom, hrastovim gredama i starim lomljenim crijepom, na optimalnoj temperaturi uživat ćete u dobroj kapljici kušajući najbolje suhomesnate specijalitete proizvedene od domaćih slavonskih crnih svinja s vrhunskim domaćim sirom.

RIBARSKA KUĆA
Pružajući pogled na ribnjake Zlatnog Luga, ova tradicionalna građevina osvaja svojim šarmom. Izrađena u cijelosti od starih greda, omogućuje pružanje usluge za 60-ak posjetitelja.
SPORT I REKREACIJA
Svim posjetiteljima na slobodnu upotrebu stoji mnoštvo sadržaja, kao što su malonogometni teren s matinelom, uređeno boćalište, teren za odbojku na pijesku, uređena šetnica i biciklistička staza, veliko dječje igralište, te trim staza.

Dva uređena ribnjaka, pružit će Vam odlične uvjete za provođenje Vašeg ribičkog dana. Na području seoskog imanja Zlatni Lug omogućeno je organiziranje brze, dinamične i atraktivne timske igre Paintball.

Osim raznolikog biljnog svijeta na imanju, brojni životinjski svijet upotpunili su leptiri. Leptiri su među ostalim indikatori čistoće sustava i njihova brojnost po pitanju vrsta ukazuje da je čak i u našem gradu okoliš čist te da je ovo jedno od najznačajnijih područja leptira u Hrvatskoj.

ŠKOLA U PRIRODI
Cjelokupni program namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta. Obuhvaća obilazak domaćih životinja, upoznavanje sa sadržajima imanja, organizirane sportske aktivnosti te usluge hrane i pića.

Kontakt:

ZLATNI LUGinfo@zlatnilug.hr
Prenoćišteprenociste@zlatnilug.hr
Krčmakrcma@zlatnilug.hr

Donji Emovci 32
34000 Požega
HRVATSKA

Rezervacije i informacije na
:

Tel: 034/202-020; mob: 098/472-483
Web stranica: http://www.zlatnilug.hr/

Odgovori