Rivijera Crikvenica – čarolija modrog i zelenog

Slikovita turistička mjesta Crikvenica, Dramalj, Jadranovo i Selce dio su Rivijere Crikvenica, destinacije na Kvarneru sa stoljetnom tradicijom zdravstvenog turizma. Vrijedno kulturno-povijesno nasljeđe, zanimljivi sportski, rekreativni, zabavni i gastronomski programi te raznolikost prirodnih krajolika, od morske obale preko zelenog zaleđa obližnjega Vinodola pa sve do kontinentalnog šumskog predjela, čine ovu rivijeru posebnim i privlačnim turističkim odredištem.

Stoljetna oaza zdravlja

Zdrava, blaga i povoljna mediteranska klima i mikroklima, čist zrak i more te intenzivni mirisi ljekovitoga mediteranskoga bilja, poput lovora, ružmarina i kadulje, od davnina su ovdje glavni izvori zdravlja. Godine 1906. Crikvenica je službeno proglašena Klimatskim lječilištem i morskim kupalištem, a danas ima kvalitetne zdravstvene ustanove s dugogodišnjom tradicijom, poput Thalassotherapije Crikvenica, u sklopu koje se nalazi i centar baromedicine. Među privatnim zdravstvenim ustanovama ističu se Poliklinika Katunar u Crikvenici te poliklinika Terme Selce u Selcu, koja je poznata po programima iz područja fizikalne medicine i rehabilitacije sportskih povreda, što su prepoznali i mnogi vrhunski i svjetski poznati sportaši, poput Davora Šukera, Luke Modrića te Janice i Ivice Kostelića. Posjetitelji mogu na brojnim edukacijama i radionicama upoznati i iskušati i razne alternativne izvore i metode liječenja ili opušteno uživati u wellness ponudi i tretmanima ljepote u hotelima i salonima.

Odmor u pokretu

Čeznete li za tim da u istome danu plivate u kristalno čistome moru i prošetate po pješčanoj plaži, a zatim večer provedete na zabavi u gradu ili pak u šumskome miru, izabrali ste pravo mjesto za odmor. Za sve željne rekreacije i boravka u netaknutoj prirodi, tu su uređene planinarske i pješačke staze i šetnice. Biciklisti će uživati u dugim opuštajućim vožnjama biciklističkim stazama uz more ili u unutrašnjosti, a ronioci u okruženju predivne flore i faune podmorja. Dok avanturisti paraglajderi istražuju krajolik Vinodola iz ptičje perspektive, iskusni će jedriličari osvojiti beskrajno plavetnilo, a ribolovci guštati u tišini pokušavajući uloviti ribu svog života. Adrenalinski park u Crikvenici osvojit će srca malih i velikih istraživača, a nezaboravno iskustvo i osmijeh na licu očekuje sve hrabre kušače skijanja na vodi ili pak vožnje padobranom. Naravno, ovdje vas čeka zabava i ako volite rolati, trčati, igrati odbojku na pijesku, tenis, badminton ili ste ljubitelj nogometa, košarke i ostalih sportova.

Rivijera s najljepšim plažama

Crikvenica je vlasnica jedne od najljepših pješčanih plaža na Jadranu, a raznovrsne prirodne ili uređene plaže krase i ostatak rivijere. Osim iznimne ljepote, čistoće mora i blizine šetnica ukrašenih tipičnim mediteranskim biljkama, plaže na crikveničkoj rivijeri karakterizira i raznolikost u izgledu i sadržajima. Duge pješčane i šljunčane plaže, brojne mirne uvale i osamljene prirodne plaže, sportsko-rekreativni centri, prigodni sadržaji za djecu, bogata ugostiteljska ponuda te kulturno-zabavne manifestacije koje plaže noću pretvaraju u čarobne male pozornice, pružaju mogućnost uživanja za sve generacije. Zahvaljujući visokokvalitetnoj čistoći mora, mnoge su od njih već godinama nositelji Plave zastave, vrijednog europskog priznanja. Plaže će biti jednako gostoljubive prema najmlađim gostima željnima zabave i igre, romantičnom šetaču ili razigranom psiću, koji će svoje mjesto pronaći na uređenoj plaži za kućne ljubimce u Crikvenici.

Rivijera ljubavi

Zaljubljeni, na crikveničkoj ćete rivijeri vrlo brzo pronaći svoj čarobni kutak. Uživat ćete u prekrasnoj prirodi, tišini i čistom zraku, opustiti se i obnoviti energiju na živopisnoj šetnici Ljubavnoj cestici. Svakako prošetajte i kroz mirisni Mediteranski labirint ljubavi u Crikvenici, koji je smješten u idiličnom okruženju uz potočić Dubračinu. Njegova je specifičnost u tome što je napravljen od 400 grmova lovora, a kažu i da ostvaruje želje, pomlađuje, proljepšava i poboljšava ljubav. Tu je i deset romantičnih lokacija za ljubljenje, koje nose simpatične oznake “This is a Good Kiss Spot” i imaju svoje mjesto na otisnutoj “Karti za ljubljenje“. Posebne su ne samo po ljepoti, već i zato jer svaka ima originalno ime, koje je opisuje, ali nam i kazuje kakva sve ljubav može biti. Potražite “Prvu” i “Vječnu” u Crikvenici, prošetajte se do “Jedinstvene” u Dramlju i “Neponovljive” u Jadranovu. Uživajte na “Slatkoj”, “Savršenoj” ili “Tajanstvenoj”, smijte se i zabavite s vašom ljubavi na “Zaigranoj”, “Moćnoj” i “Jedinoj”! To možete samo na Rivijeri Crikvenica.

Gdje je svaki dan doživljaj

Na svakome koraku rivijere pozdravljaju vas vidljivi tragovi uzbudljive prošlosti, a tradicija je i dio mnogih događanja koja tijekom godine prezentiraju bogatstvo raznolikosti, poput (Sr)etnog Selca i Ribarskoga tjedna ili Plivačkoga maratona Šilo-Crikvenica, koji je, s tradicijom održavanja od 1910. godine, jedan od najstarijih na Jadranu. Istražite i brojne kulturno-povijesne znamenitosti, poput rimskih utvrda i frankopanskih kaštela i obavezno zavirite u gradski muzej i galeriju te “Aquarium” u Crikvenici, gdje ćete uživati u društvu simpatičnih stanovnika podmorja.

Smještaj i gastronomija po vašoj mjeri

Na Rivijeri Crikvenica možete pronaći smještaj baš po vašoj mjeri, za ugodan i ispunjen odmor. Čekaju vas ljupki maleni hoteli i veliki hotelski kompleksi, u tradicionalnom ili modernom ruhu, zatim ugodna toplina obiteljskoga smještaja, hosteli, pansioni, kampovi u Dramlju i Selcu ili ruralne kamene kuće u zaleđu rivijere. Božanstveni mirisi i neodoljivi okusi Mediterana, intenzivne boje i ukusna domaća kapljica iz Vinodola samo su neke od odlika gastronomije ovoga kraja. Jednostavnost ukusne izvorne kuhinje očarat će i najzahtjevnije gurmane, koji tradicionalne specijalitete, pripremljene od zdravih domaćih namirnica, mogu kušati u restoranima i na brojnim gastro događanjima ili ih i sami pripremati uz pomoć tiskane knjige recepata. Svakako preporučujemo da probate bar jedan od ukusnih i zdravih specijaliteta na “Cesti plave ribe”, poput tradicionalnog jela “Crkveniške rupice”.

Rivijera Crikvenica je topao i ugodan domaćin svima, od avanturista, ljubitelja životinja i obiteljskoga pa do gosta željnog zabave ili kvalitetnih zdravstvenih usluga.

Turistička zajednica Grada Crikvenice

Tel: +385 (0)51 784 101

Tel 2:  +385 (0)51 241 051

Facebook:
Riviera Crikvenica

e-mail: info@tzg-crikvenice.hr

Web: www.rivieracrikvenica.com

Kontaktirajte TZ Crikvenice:

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]
rivijera_HRV_color
HTZ 2016 logo + slogan hrvatski_rgb
Kvarner primarni cmyk za print HR

Odgovori