Podrumi Kolar: Bajka s potpisom vrhunskih vina

Podrumi Kolar,

Pogled na nepregledna baranjska polja i vinograde, kvalitetno vino, ugodan smještaj i ukusna domaća hrana razlozi su zbog kojih ćete se uvijek rado vraćati obitelji Kolar u kojoj se isprepliću obiteljska i vinova loza.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kolar iz Suze bavi se uzgojem ratarskih kultura, vinove loze, proizvodnjom vina te ugostiteljstvom. Obitelj je Podrume Kolar – kušaonicu vina sa restoranom, otvorila 2004. godine sa namjerom da gostima ponudi svoj bogati izbor vina iz vlastite proizvodnje u kombinaciji sa domaćim tradicionalnim specijalitetima koje obitelj sama priprema. Članovi ove vrijedne obitelji su  otac i majka, Lajoš i Ilona, sa kćerkama Kingom i Sibilom te zetom Mariom. Počeli su skromno i polako, s godinama su povećavali opseg posla, a cijela priča je započela podrumom naslijeđenim od djeda u kojem su čuvali bogat izbor svojih vina.

Podrumi Kolar 2
Kušati možete čak deset sorti vina, od kojih dva cuvèe-a te tri sorte u barrique izvedbi, a sva su odnjegovana s pažnjom i ljubavlju u gatorima (podrumima) uklesanima u Lesno brdo. Na vama je samo da izaberete što želite kušati: Graševinu, Sauvignon, Pinot Bijeli, Pinot Sivi, Chardonnay, Mirisavi Traminac, Rajnski Rizling, Pinot Crni, Cabernet Sauvignon, Frankovku ili pak Cuvèe Suminer. Kušaonica vina, restoran i smještajni kapaciteti izgrađeni su i uređeni od srca, a ljubazni domaćini svojim gostima nastoje ponuditi samo najbolje, ono što bi i oni sami rado pojeli i popili.

Kušaonica i restoran

Degustiranje vina organizira se za manje grupe u vinskom podrumu, a za veće u podrumu koji se nalazi u sklopu restorana. Degustacija obuhvaća kušanje određenog broja vinskih sorti te malu zakusku, a namanji broj uzoraka za kušanje je tri. Restoran se sastoji od dva dijela od kojega je jedan dio uređen u nekadašnjem vinskom podrumu, a drugi u novom dijelu i oba su kapaciteta do 36 osoba. Ovaj ugodni i lijepo uređeni restoran odlično je mjesto za opuštanje i uživanje u pravom domaćem baranjskom ugođaju. Stolovi na kojima se nude baranjski specijaliteti napravljeni su od raznih vrsta drveta koje možemo pronaći u prekrasnim baranjskim šumama – hrast, jasen, divlji orah, divlja trešanja, lipa itd. Restoran radi na principu prethodne najave – primaju se grupe od minimalno deset osoba, a jelovnik se također dogovara unaprijed.

Smještaj

Nakon što ste uživali u baranjskom iću i piću, odmoriti se možete u tri dvokrevetne sobe visoke kategorizacije koje se nalaze na katu objekta (svaka ima kupaonicu, TV, satelit). Imenovane prema popularnim vinskim sortama, Sauvignon, Chardonnay ili Kadarka, sobe su u kojima ćete se osjećati ugodno i opušteno. Nakon noći provedene u baranjskoj idili jutarnju kavicu možete popiti na terasi s koje se pruža pogled na prostrane baranjske njive, a na doručak će vas „namamiti“ delicije obitelji Kolar – baranjski kulen, dimljena šunka, domaći sir i ostali ukusni zalogaji.

Ne preostaje vam ništa drugo nego da već ovaj vikend rezervirate svoj termin u ovom malom dijelu baranjskog raja!

Podrumi Kolar

Maršala Tita 141, 31 308 Suza

Tel: + 385 (0) 31 733 081

Tel 2: + 385 (0) 31 733 006

Tel/faks: + 385 (0) 31 733 184

Mob: + 385 (0) 91 524 93 51 (Mario)

Mob 2 : + 385 (0) 91 539 96 14 (Sibila)

e-mail: ljudevit.kolar@os.t-com.hr

e-mail: kinga.kolar@os.t-com.hr

Web: http://www.podrumi-kolar.com/

Kontaktirajte objekt:

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]

Odgovori