Planinarski dom Omanovac

Na istoimenom brdu iznad Pakraca, na 655 metara nadmorske visine smješten je Planinarski dom Omanovac, PD-a Psunj. Do njega možete doći asfaltiranom prometnicom (samo 6 km od centra grada) ili planinarskim stazama tako da vam iz Pakraca treba svega 2,5 sata ugodne šetnje.

Dom je otvoren svakoga vikenda i to od petka do nedjelje, te za vrijeme praznika svaki dan. Nakon ugodne šetnje okrijepit ćete se osvježavajućim pićima po pristupačnim cijenama i, naravno, slavonskim specijalitetima. Najtraženija delicija je šaran na rašljama čiju pripremu možete i promatrati.

U dvokatnoj zgradi s velikim balkonima nalaze se dvokrevetne i četverokrevetne sobe, ukupno 55 ležaja. Izletište je opremljeno dječjim igralištima, uređenim i označenim šetnicama i biciklističkim stazama, a slovi za jedan od najljepših vidikovaca u regiji.

Za ljubitelje snježnih radosti u blizini je skijalište Omanovac. Zimi postoji mogućnost skijanja na ski stazi sa malom vučnicom. Za slabije skijaše, bordere i sanjkaše napravljeno je proširenje, a na skijalištu možete iznajmiti i opremu. Osvijetljeno je pa možete skijati i u noćnim satima.

Ovdje možete i kampirati, a na raspolaganju je i pristupna cesta radi lakšeg dolaska, sve to u okruženju šume. Na samo 5 minuta laganog hoda od planinarskog doma nalazi se izvor Bjeljevina. Voda na ovom izvoru nije stalna – pojavi se u nekoliko minuta i dostigne snagu ozbiljnog potoka, a onda se polako povuče i nestane, a kamenje se osuši kao da nikada tu nije tekla. Dođite i pogledajte sami, jer narod vjeruje da ova voda liječi od raznih bolesti (zglobovi, kostobolja). I ne zaboravimo – volite li visine, ovdje možete zaploviti padobranom slobodni poput ptice lijepim plavim nebom iznad Psunja.

Na svečanoj novogodišnjoj sjednici Hrvatskog planinarskog saveza održanoj 22. prosinca 2014. u Zagrebu, predstavnicima PD Psunj Pakrac uručeno je priznanje za NAJBOLJI PLANINARSKI DOM, dom OMANOVAC NA PSUNJU, koji je proglašen najboljim objektom od 150 planinarskih objekata u Hrvatskom planinarskom savezu u 2014. godini.

Planinarski dom Omanovac

Mobitel: +385 (0)99 791 62 53

e-mail: omanovac@omanovac.com

Kontaktirajte objekt:

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]

Odgovori