Ovo je najromantičniji grad u Hrvatskoj u kojem možete kušati cvijet soli

Ponio je titulu jednog od deset najromantičnijih gradova Europe, ima “najmanju katedralu na svijetu” i ujedno je najstariji hrvatski kraljevski grad u kojem se prema narodnoj predaji okrunilo čak sedam kraljeva. Prekrasni i romantični Nin, grad od kamena, oplakivan morem i ‘obrubljen’ impozantnom pješčanom plažom

Neodoljivo šarmantan Nin je grad smješten u plitkoj laguni prepoznatljiv po mnogim spomenicima i bogatoj kulturnoj baštini. Najpoznatiji je po crkvi sv. Nikole smještenoj na zemljanom humku koji se uzdiže iznad prostranog polja, na ulazu u grad ali i ‘najmanjoj katedrali na svijetu’ Crkvom sv. Križa, te  brojnim drugim atrakcijama i spomenicima.


Moćni brončani kip Grgura Ninskog, predivni krajolik, tradicionalni brodovi Condura Croatica, samo su dio prepoznatljivog šarma ovog malog dalmatinskog bisera, poznatog i po ninskoj šokolijadi, ali priči o ninskom ‘zlatu’.

Naime, ono što je nekima zlato Ninu je sol tradicija koja je postala i turistička atrakcija. Ako vas zanimaju suveniri od soli ili pak kanite kušati ‘cvijet soli’, a zanima vas kako se na tradicionalan način proizvodi sol dovoljno je posjetiti Muzej soli koji vas vodi u nevjerojatni svijet ninske solane.


Kako biste osjetili duh Nina idealan smještaj u kraljevskom gradu nude ‘kraljevski’  apartmani Bella. Kuća smještena u povijesnom dijelu grada Nina samo 30 metara od mora, odličan je izbor za odmor iz snova.  Ugodno uređeni, s terasom idealnom za odmaranje romantični su bijeg kojem ćete teško odoljeti. ‘Odmor u Ninu u apartmanima Bella nevjerojatno je opuštajuće iskustvo koje će vas napuniti energijom’, samo su neki od komentara zadovoljnih gostiju. Osim toga boraveći u apartmanima Bella uz jednu kupljenu ulaznicu za posjet ninskoj solani, gosti će dobiti još jednu gratis.

Kontakt apartmani Bella:

http://www.apartments-bella.com/hr/
Tel: +385 23 26 4497
Mob:    +385 91 728 5661
Mail: apartments_bella@net.hr

Odgovori