Održan Proljetni sajam

U velikogoričkom Parku dr. Franje Tuđmana pored Pučkog otvorenog učilišta u subotu i nedjelju, 24. i 25. svibnja održao se 12. međunarodni proljetni sajam obrtništva, poduzetništva i poljoprivrede, te Turopoljski folklorni festival.

Organizaciju potpisuje Udruženje obrtnika Velike Gorice. Partner sajma je Območna obrtno-podjetnička zbornica Krško – Područna obrtnička komora Krško.

U sklopu sajma održao se i već tradicionalni 3. Sajam tradicijske baštine Zagrebačke županije u organizaciji portala www.kamonaizlet.hr. Dvije godine zaredom Sajam je održan u Dugom Selu, a ovogodišnji, treći po redu, održao se u Velikoj Gorici. U sklopu Sajma tradicijske baštine po prvi puta su se predstavile, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, i županijske robne marke.

Svoje proizvode izložili su Centar za rehabilitaciju Stančić, Izrada suvenira Anđelek i OPG Borac iz Dugog Sela, Obrt za eko igračke iz Ivanić – Grada, Domaća radinost Bujeci i OPG Patrčević iz Svetog Ivana Zeline, Domaća radinost Lilidar iz Svete Nedelje, Nigella Sativa d.o.o. iz Velike Gorice, OPG Dobošić iz Vrbovca te Udruga Žena zna iz Zaprešića.

Od županijskih robnih marki predstavile su se Šunka Grof, Sir Dragec, Portugizac Plešivica, Kraljevina Zelina, Jabuke Sunčana, Zelje Laktec i Samoborska salama.

Odgovori