Održan Dan maslinova ulja

U subotu 2. veljače, u Centru Kaptol Zagrepčani su po prvi puta na jednom mjestu imali priliku kušati mlado maslinovo ulje poznatih hrvatskih proizvođača. Ovo ulje intenzivnog okusa i mirisa, sve je cjenjenije i kod nas a posjetitelji su ga tijekom čitavog dana na svim etažama Centra Kaptol degustirali u sklopu Dana mladog maslinovog ulja.

Izložena je bila fina selekcija istarskih (Balija, Buršić, Oleum Vitae, Zigante, Oleatica, San Gurmano, Sopela, Cossetto, Vodnjanski torčol, Ipša, Belić…),  i dalmatinskih brendova (Brachia, Buddy, Olivando, Sv.Ivan, Lintar,Eko Hvar, PO Kamenice, OPG Vojković…) te brendova tvrtke Zvijezda (Ol Istria i Ol Dalmatia) koja obuhvaća sve naše regije karakteristične za uzgoj maslina.

I svi restorani u Centru nudili su raznovrsna maslinova ulja za degustaciju, a ulaz u Galeriju maslinovog ulja bio je besplatan. Pažnju su plijenili eksponati raznovrsnih predmeta koji se koriste u maslinarstvu i uljarstvu.

Dan mladog maslinovog ulja dio je nacionalnog projekta promocije hrvatskih maslinovih ulja koja se održava već treću godinu pod nazivom Hrvatska zemlja maslinovog ulja. Ove godine predstavili su nam i prve Restorane prijatelje maslinovog ulja odnosno one restorane koji se ističu posebnom brigom o tretmanu maslinovog ulja u kuhinji i na stolu. Prvih devet restorana koji su ponijeli ovu laskavu titulu su: Vinodol, Baltazar i Atlanta bocca Marai iz Zagreba, Kapetanova kuća iz Stona, Bevanda iz Opatije, Le Mandrać iz Voloskog, Zigante iz Livada te Zrno Soli i No Stress iz Splita..

 

Odgovori