Najneobičniji zagrebački vrt u kojem se vrijeme zaustavilo

a most unusual garden,

Najneobičniji zagrebački vrt u kojem je vrijeme stalo u 4,36 poziva vas da zastanete, odmorite, uživate u mirisu kave, ali i miru koji pruža čudnovato simpatičan kafić smješten blizu jedne od najprometnijih zagrebačkih ulica.


Naime, na skretanju iz Savske u Horvaćansku iza starinske ograde, djelomično natkriven vinovom lozom, zaogrnut krošnjom stabla smjestio se originalno uređen kafić u kojem će vas oduševiti maštovito uređen prostor.

I nisu samo krastavci i latice u teglama ono što će vas ugodno zateći, ‘tjerajući’ vas da po eksterijeru i interijeru tražite simpatične detalje. U njegovom se vrtu naime, smjestila kućica na drvetu, sa mini šankom, a s nje će vam konobar spustiti vrhunski koktel.

Dvorištem dominiraju crno bijele pločice,  a pažnju jednako privlače i zidovi  koje su oslikali studenti Akademije likovnih umjetnosti, kao i ladičar okrenut naopačke i niz drugih simpatičnih detalja.  Terasa sugerira na pomaknutu realnost u kojoj svi letimo, nemamo vremena, no simbolika svih satova koji su stali u 4,36 poziva nas da se zaustavimo i predahnemo.


Upravo je ‘A most unusual garden’ savršeno mjesto za kratki predah, a uz ‘Hendricks gin’, koji je bio i nit voditelja prilikom uređenja ovog lokala ovo cool mjesto odličan je izbor i za večernji izlazak.

Kućica na drvetu, koja se savršeno uklopila i kafiću dala čudesnu notu, ideja je Maria Piteše i Ivana Kneževića koji su i otvorili ovaj zbilja neobičan i neodoljivo privlačan bar.

Odgovori