Nagradni natječaj: Dotaknite rub Svemira!

acr,

Sanjate li o dalekim putovanjima? Je li vam Svemir dovoljno daleko? Ukoliko ga želite pobliže upoznati i istražiti znamo gdje je odlična polazna postaja. U Astronomskom centru Rijeka, posebnom po tome što objedinjuje zvjezdarnicu i planetarij, čekaju vas edukativni filmovi, prezentacije, izložbe…A mi vam u suradnji s njima dijelimo ulaznice.
Nalazi se na brdu Sv. Križ koje se smatra najstarijim arheološkim lokalitetom u Rijeci, od ožujka 2006. godine preventivno zaštićenim kao kulturno dobro Republike Hrvatske. Centar je inače rekonstruirana vojna utvrda iz 2. svjetskog rata. U stalnom postavu Centra su i izložba dječjih radova postera Misija Apollo te dječji radova, kao i slike umjetnika Borisa Mardešića.
U sklopu objekta nalazi se i caffe bar čija se terasa nalazi na krovu Centra s kojeg se pruža pogled na cijeli Kvarner. U Centru se nalazi i zvjezdarnica, a promatranja za građanstvo održavaju se subotom od 21 sat u slučaju vedrog vremena.

Ovaj poseban Astronomski ‘raj’ je i dobitnik posebne nagrade u kategoriji ‘Turistička ponuda ili zanimljivost’ na županijskoj razini akcije Plavi cvijet, koju je u sklopu edukativno-ekološkog projekta Volim Hrvatsku provela Turistička zajednica Primorsko-goranske županije.

Još i ovo:

• Centar je smješten u parku prirodne submediteranske vegetacije,
• Centar se nalazi na pola puta nove riječke šetnice na relaciji Plumbum-Trsat,
• omogućen besplatni bežični pristup internetu (wireless).
Napomena :
Ulaznice uključuju projekciju u digitalnom planetariju (prema redovnom rasporedu Astronomskog centra Rijeka). Projekcije u digitalnom planetariju odvijaju se od utorka do subote u popodnevnim i večernjim satima, te subotom u 11 sati.

U digitalnom planetariju mogu se pogledati edukativno-zabavni filmovi (sinkronizirani na hrvatski jezik) iz područja astronomije i srodnih znanosti, ali i live show koji vode naši popularizatori astronomije.
Fundus filmova i show-ova Centra možete pronaći na http://www.rijekasport.hr/program/fundus.
Osobe koje žele sudjelovati u Natječaju moraju napisati zašto bi baš oni trebali dobiti ulaznice te kratki opis poslati na email adresu info@kamonaizlet.hr do 26.svibnja 2017. do 12  sati kada natječaj službeno završava. Najoriginalnije objašnjenje nagrađujemo.
U prvom krugu Ukupni nagradni fond čini jedna (1) nagrada. Osoba koju izvučemo kao dobitnika osvaja dvije ulaznice za odrasle (vrijednost 20,00 kuna po ulaznici) i dvije ulaznice za djecu (vrijednost 10,00 kuna po ulaznici) za projekciju u digitalnom planetariju Astronomskog centra Rijeka. Pravila natječaja pročitajte ovdje.
Preporučena dob djece za posjet digitalnom planetariju je 4 godine i više.
Fotografije ustupila:  Rijeka Sport d.o.o

Odgovori