Muzej žaba, Lokve

Muzej žaba

Posjetite malo goransko mjesto Lokve, dom jedinog europskog Muzeja žaba. Ovaj jedinstveni muzej nastao je iz male privatne zbirke eksponata koja se širila te danas sadrži velik broj eksponata, od prepariranih žaba, egzotičnih i posebno vrijednih žaba iz cijelog svijeta, pa sve do igračaka, prikaza razvoja žabe od punoglavca do odrasle žabe, suvenira itd. Zbirka je zaista raznolika.

Ovaj muzej nastao je 2006. godine kao rezultat povezanosti Lokava i ovih skakutavih vodozemaca te predstavlja najinovativniji goranski muzej koji tijekom cijele godine, a posebno za vrijeme trajanja proljetnih Žabarskih noći privlači pozornost mnogih posjetitelja. U ovom muzeju, koji je otvoren svaki dan, osim mnogobrojnih eksponata možete i upoznati povijest Lokava, žabarstva i život žaba.

Muzej ima nekoliko cjelina. Prva se odnosi na vivarij sa živim žabama koje i inače žive u ovom okolišu. Druga je cjelina edukativna te prikazuje kompletan razvoj žaba od punoglavca do odrasle jedinke. U muzeju su predstavljeni i predatori koji ugrožavaju žablju populaciju, potom egzotične žabe iz cijelog svijeta, kao i posebno vrijedne žabe, suveniri i igračke.

Na samom ulazu u muzej nalazi se slogan koji dočekuje sve posjetioce: “Gdje je žaba tu je voda, gdje je voda tu je život”. Naime, i žabe su izbirljive, one obitavaju samo na području gdje je voda kvalitetna i nezagađena pa otuda i ovaj slogan. Žive žabe u vivarijima i terariji s punoglavcima posebno su zanimljivi djeci. Za organiziranih posjeta prikazuju se dokumentarni filmovi te audio i videozapisi o žabama.

Muzej je otvoren tijekom cijele godine, a cijena ulaznice za grupu je 10,00 kn po osobi. U cijenu je uključeno i stručno vodstvo kroz muzej.

A osim u upoznavanju svijeta žaba, uživati možete i u Zavičajnoj zbirci lokvarskih starina te u panoramskom pogledu na Lokve koji se pruža sa Kalvarije. Riječ je o novoj i jedinstvenoj ponudi za posjetitelje Muzeja žaba čija je cijena za grupu 12,00 kn po osobi. Da, nije šala, dobro ste pročitali – posjeta Muzeju žaba, razgledavanje Zavičajne zbirke i jedinstveni pogled koji se pruža s Kalvarije za samo 12,00 kn po osobi!

Krenite već danas na izlet i posjetite jedinstveni europski Muzej žaba u kojem ćete zaista naći sve od A-Ž o ovim skakutavim vodozemcima.

Muzej žaba

Šetalište Golubinjak 1, Lokve

Mob: 385 (0)99 305 5077

Kontakt osoba: Ivana Ćurković

e-mail: zabamuzej@net.hr i antivas10@gmail.com

Kontaktirajte objekt:

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]

Odgovori