Mjesto s vilinskim sobama, blues glazbom i vinom

Bolfan vinski vrh,

Potpuno prirodno vino do kojeg se dolazi 100 % prirodnim načinom uzgoja vinove loze i preradom mošta u vino put je kojim vinarija Bolfan Vinski Vrh želi dostići svoj krajnji cilj, a to je vrhunac u vinu s opojnom svježinom, različitim mineralnim i voćnim prirodnim aromama te cvjetnim sortnim mirisima. Ovo su vina za ljude koji žele više i koji znaju prepoznati razliku.

Osim u vinskoj ponudi, u Bolfan Vinskom Vrhu možete uživati i u ugostiteljskoj ponudi koja uključuje restoran u kojem svakodnevno možete kušati delicije zagorske kuhinje, a odmoriti možete u pet rustikalno uređenih soba u kojima se budite uz ptičji pjev u netaknutoj prirodi ovih zagorskih brežuljaka, a noću se možete uvjeriti da vile zaista izlaze iz podruma i pjevaju svoju pjesmu. Na raspolaganju vam je i suvenir shop te vinoteka.

Bolfan Vinski Vrh po mnogočemu je posebna vinarija, a njihova vinska pustolovina svoje korijene ima u jednoj kratkoj legendi: „Kroz tisuće godina u manje ili više isprekidanim intervalima na ovoj zemlji uzgajala se vinova loza, kušala su se i točila opojna, razigrana vina. Još iz doba Rimskog carstva i rimske kulture ostale su Legende i priče o tadašnjim vinogradima. Kad su se rimski vojnici vraćali iz ratova, zastajali su naVinskome vrhu, krijepili se vinom i pripremali za ratne pohode. Za vjetrovitih noći, kruži legenda, posjećivale su ih vile i vilenjaci i hrabrili ih pjesmom. I danas se na Vinskome Vrhu, u noćima obasjanima mjesečinom, iz podruma čuje pjesma vila i vilenjaka.“

Priča ove vinarije počinje u vinogradima gdje djelatnici ulažu puno truda i ljubavi u ovaj posao, a plod rada njihovih marljivih ruku jest izrazito kvalitetno grožđe od kojeg se dobiva vrhunsko Bolfan vino. Svi u Bolfan Vinskom Vrhu pohvalit će vam se visokokvalitetnim vinima koja nastaju kao posljedica uzgoja grožđa u skladu s prirodom bez upotrebe umjetnih gnojiva, herbicida i pesticida. Ova vina namijenjena su svima koji žele uživati u čarima vina proizvedenog na potpuno prirodni način. Vinogradi Bolfan kreću se putem prirodnog uzgoja i primjene biodinamičkih metoda u očuvanju kvalitete i prirodnosti. Cilj je iskrenostprirodnost i suprotan je onom u umjetnoj manipulaciji i dodavanju umjetnih aroma.

Uživati možete u tri  različita okusa, a kreću se od laganih, svježih vina linije BOLFAN, do velikih vina linije PRIMUSPAIDIA. Karakter vina BOLFAN omogućuje proizvodnju u suglasju s prirodom, ručnom njegom vinograda i brigom za oplemenjivanje zemlje, kao i bogatstvu koje proizlazi iz naslijeđenih mineralnih svojstava slojeva našeg tla. Svaka prilika zahtijeva drugačije uređenje, atmosferu, osjećaje, količinu igre… Kako ih birate, ovisi o vama i vašim osjećajima.

BOLFAN (svježina ~ sloboda ~ opojnost)

Osnovna, bazna linija vina s lijepim primarnim voćnim ili povrtnim mirisima i aromama. Vina koja se lagano sljubljuju s različitim jelima, razigrana, svježa, voćna i uglavnom suha.

PRIMUS (snaga ~ zavodljivost ~ kreativnost)

U starolatinskom jeziku riječ Primus znači – prvi među jednakima. Tako i kod naših vina Primus označava jače i korpulentnije vino, vino je to s jačim tijelom, dugotrajnijom maceracijom u početnoj fazi prerade, dugotrajnijim odležavanjem i u podrumu i u boci. Njegov nazalni okus je dugotrajniji, arome su punije, zaokruženije, vino je mekše na jeziku.

PAIDIA (igra ~ strast ~ zanos)

Paidia ili nestrukturirana igra bez početka i kraja. U nastajanju ovog vina od njegovog samog početka još sa grozdom igralo se sunce, vrijeme, kiša, ponekad snijeg. Potom su se igrali vinari, enolozi i podrumari. Nadali su se nečem posebnom, drugačijem i tako je nastalo ovo ozbiljno vino za posebne trenutke, za igru osjetila, iznenađujuće užitke. Na kraju u ispijanju ovog vina nastaje neodoljiva avantura, igra bez granica, strast, predanost, uzbuđenje…

Bolfan Vinski Vrh nalazi se u općini Hrašćina, vinogorju Zlatar, u vinogradarskoj podregiji Međimurje – Zagorje. Vrlo ih je lako pronaći, a kada stignete na posjed vjerujemo da će vas zvuk tišine, predivan krajolik i vidikovac barem nakratko ostaviti bez daha.

U nastavku pročitajte viziju i ciljeve Bolfan Vinskog Vrha:

Vino i hrana iz prirodnog uzgoja bez pesticida i umjetnih gnojiva

Naš svakodnevni trud i rad usmjereni su na ostvarenje našeg osnovnog cilja – postizanje sklada i ravnoteže u prirodi i time zaokruživanje biodinamičke ponude te u konačnici samodostatnosti biodinamičke farme Bolfan Vinski Vrh.

Pored nagrađenih biodinamičkih BOLFAN vina koja svojim opojnim kapljicama osvajaju hrvatsko i inozemno tržište, na našem imanju imamo i trnac novoposađenih voćaka na kojima su precijepljene starinske sorte voća, te potpuno ekološki vrt kojim se snabdijeva Klet Vinski Vrh. Tako smo se odlučili kupiti krave red (angnu) angusa direktno iz stada jednog od najpoznatijeg hrvatskog vinara gosp. Ivana Enjingija čije su nam bogato iskustvo i nesebični savjeti bili od neprocjenjive pomoći. Red angusi ce nam pomoći u pripremanju prirodnog komposta za obogaćivanje strukture tla iz koje sve nastaje (i eko vino u našem vinogradu, i eko povrće u našem vrtu…). Vjerujemo da će svi naši dragi posjetitelji i gosti prepoznati naš trud kroz uživanje u predivnoj prirodi i bogatoj ponudi biodinamičkih proizvoda na našem gospodarstvu, bez umjetnog uzgoja, umjetnih NPK gnojiva, antibiotika i sličnih dodataka koji se koriste u (klasičnom) konvencionalnom pristupu (postupku) uzgoja hrane i pripravaka iz hrane koji se idealno sljubljuju s našim biodinamičkim BOLFAN vinima.

Bolfan Vinski Vrh

Gornjaki 56

49283 Hrašćina

Tel/fax: + 385 (0)49 458 287

Mob: + 385 (0)99 703 1797

Web: http://www.bolfanvinskivrh.hr/

e-mail: bolfan@bolfanvinskivrh.hr

Kontakt osoba:

Branimir Puškadija

Upravitelj vinarije – rezervacija smještaja i restorana

Tel: +385 (0)99 7031 797

e-mail: branimir.puskadija@bolfanvinskivrh.hr

putokaz_do_bolfan_text

 

Kontaktirajte objekt:

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]

Odgovori