Mjesto gdje se spajaju odmor, užitak i kultura

Nakon odmora osjećamo se bolje, produktivnije i zdravije, tvrdnja je koju potkrepljuju i brojna istraživanja. Stoga je povremeni bijeg od svakodnevnih obveza mali luksuz koji s vremena na vrijeme svi sebi trebamo priuštiti. Jedna od idealnih destinacija za odmor uz mogućnost zabave, te posjeta raznim kulturnim znamenitostima je Zadar, biser Jadrana u koji su se zaljubili svi koji su ga posjetili

Jedan od njih je i glumac Jean Renou. Naime, poznatom francuskom glumcu odmor u Hrvatskoj bio je najbolji u životu. Glumačka legenda Jean Reno odmor je započeo upravo u Zadru u koji je došao s obitelji na koncert svog prijatelja Lennyja Kravitza. Upravo ga je Zadar očarao i potaknuo da umjesto planirana dva dana na odmoru u našoj zemlji ostane deset dana.

Hrvatsku sam posjetio sa suprugom Zofijom i dvoje mlađe djece, Tomom i Serenom. Planirali smo ostati samo dva dana na koncertu mog dragog prijatelja Lennyja Kravitza u Zadru, no zemlja nam se toliko svidjela da smo se odlučili na neplanirani odmor. Proveli smo ga uglavnom na brodu, istražujući obalu, otoke, skrivene uvale, kupajući se. Ta je zemlja nevjerojatna, bio je to najbolji odmor u mom životu. Ljetovao sam svugdje u svijetu, ali nigdje se nisam tako dobro proveo i odmorio kao u Hrvatskoj‘,  otkrio je svojedobno za britanski Daily Telegraph.


Zadar je još davne 1964.godine posjetila i slavna u Jacqueline Kennedy, a dragi gosti su mu bili i José Carreras, Matt Dillon, Alfred Hitchcock te brojni drugi slavni posjetitelji. Grad košarke, bogate kulturne baštine, biser srednje Dalmacije okružen sa čak pet nacionalnih parkova (Paklenica, Kornati, Plitvička jezera, Slapovi Krke i sjeverni Velebit ) destinacija je koja nudi idealan balans zabave, kulture i čistog uživanja.

Osim kulturnih znamenitosti koje ‘pričaju’ bogatu povijest Zadra duh modernog vremena donose sada već dvije svjetski poznate znamenitosti – Morske orgulje, vječni koncert mora koji oduševljava turiste, te moderna instalacija Pozdrav suncu smještena tik do njih.

Tradicijsku priču pak nude barkajoli  svojevrsni simbol grada Zadra, koji od 14. stoljeća malim čamcima na vesla po svim vremenskim uvjetima povezuju dvije obale gradske luke – od Đige, lukobrana sa svjetionikom do Poluotoka. Brojne manifestacije, blizina otoka, čisto more garantiraju da će boravak u Zadru ostati zapisan u lijepom sjećanju.


Pravi odmor doživjet ćete u apartmanima Davorka, smještenim u kvartu Borik/Diklo 70 metara od mora s pogledom na otok Ugljan i more, koje se u suton kupa u poznatom zadarskom zalasku sunca. Apartmani su smješteni u blizini hotelskog naselja ‘Borik’, u turističkom dijelu grada Zadra svega 10 minuta vožnje do strogog centra grada.

Blizina vrhunskih restorana, u kojima možete kušati mediteranske specijalitete,  šetnica uz more, mogućnost iznajmljivanja bicikla, Wireless  Interneta, klima uređaj, te lijepo uređeni apartmani dovoljan su razlog za povremeni bijeg u ovu oazu uz more koja nudi odmor kakav svi zaslužujemo.

Ukoliko ste zainteresirani za odmor iz snova sve informacije apartmanima Davorka, možete dobiti upitom na mail zadar.apartmanidavorka@gmail.com ili pozivom na telefon 023 332 408.

Odgovori