Jedinstvene kulturno turističke atrakcije u gradu sa drugim najduljim sačuvanim obrambenim zidom na svijetu

Jedinstvene kulturno turističke atrakcije u gradu sa drugim najduljim sačuvanim obrambenim zidu na svijetu

Neispričani Ston i Cum Grano Salis dvije su nove kulturno-turističke atrakcije koje će našu turističku ponudu učiniti još zanimljivijom i privlačnijom. Neispričani Ston je naziv interaktivnog kazališnog obilaska  Stona, tijekom kojeg će se svi posjetitelji moći upoznati s bogatom povijesnom i kulturnom baštinom našega grada, dok je Cum Grano Salis multimedijalna kazališna predstava, koja će igrati u našoj tvrđavi Kaštio.

Koncepte i režiju oba projekta potpisuje kazališna redateljica Anja Maksić Japundžić, s bogatim iskustvom rada na kulturno –turističkim projektima, od kojih su neki poput zagrebačkih Tajni Griča, osvojile niz međunarodnih turističkih nagrada. Produkciju tim je iz Katapult promocije iz Zagreba, jedne od najuspješnijih agencija u regiji kada je riječ o razvoju i organizaciji ovakvih projekata i događanja.

Mnogo je truda uloženo u samu produkciju – primjerice, svi kostimi šivani su ručno u Hrvatskoj, od biranih materijala, kako bi i ovo putovanje kroz stonsku kulturu i povijest bilo vizualno zanimljivo i atraktivno.

Oba projekta su  dvojezična i samim time – dostupna svim žiteljima i posjetiteljima Stona – bilo domaćim, bilo inozemnim!

 Predstava Neispričani Ston

Namijenjen posjetiteljima koji žele na jedinstveni način doživjeti glavne stonske znamenitosti i upoznati ključne likove iz njegove povijesti. Temeljen na povijesnim činjenicama, s naglaskom na turbulentno i uzbudljivo razdoblje renesanse, obilazak otkriva i neobične, manje znane zgode i legende Stona te dobro čuvane tajne njegovih žitelja kroz vjekove.

Ovaj interaktivni dnevni ambijentalno kazališni obilazak grada Stona namijenjen je posjetiteljima koji žele na jedinstveni način doživjeti glavne stonske znamenitosti i upoznati ključne likove iz njegove povijesti. Temeljen na povijesnim činjenicama, s naglaskom na turbulentno i uzbudljivo razdoblje renesanse, obilazak otkriva i neobične, manje znane zgode i legende Stona te dobro čuvane tajne njegovih žitelja kroz vjekove.

Ston i poluotok Pelješac najpoznatiji su po vrhunskim pelješkim vinima, morskoj soli, kamenicama i stonskoj torti, ali svaki gost Stona otkrit će da se tu krije i puno drugih zanimljivosti.

Drevni stonski pjesnici i komediografi, knezovi i vojnici, vile i trubaduri, stonske umjetnice i odmetnice otkrivaju svaki kutak i, do sada neispričane, tajne grada Stona. Kostimirani povijesni i fikcionalni likovi na slikovit i interaktivan način uprizoruju: Marina Držića, Antuna Sasina, Zenaidu Bandur, Iliju Crijevića, Ivana Rabljanina , Lukšu Beritića  te knezove i vojnike, vile i trubadure i mnoge druge likove i događaje iz udžbenika, drama i romana.

Doživite Stonske zidine i Solanu na jedinstven način.

Mjesto okupljanja je ispred stonske Solane, a šetnja traje 120 minuta.

Termini interaktivne kazališne predstave Neispričani Ston

18.5.2019. 10:00

21.6.2019. 10:00

20.7.2019. 17:00

24.8.2019. 10:00

Karte kupite na linku:

https://ston-untold.com/kupi-ulaznice/

Predstava Cum grano salis

Kroz poetska sanjarenja Stonjanina Antuna Sasina, Ilije Crijevića, Savka Bobaljevića – Glušca i drugih renesansnih literata ambijent tvrđave Kaštio pretvara se u arkadijski pejzaž renesansne pastorale u kojem se susreću prirodno i fantastično.

Spektakularni senzorni doživljaj koji vas prenosi na snoliko mjesto u kojem je vrijeme stalo! U predstavi sudjeluju izvorni umjetnici iz grada Stona i okolice, lokalni KUD-ovi, klape i glazbeni gosti iznenađenja.

Predstava spaja suvremene audio-vizualne tehnologije, interaktivne instalacije, projekcije, svjetlosne i pirotehničke efekte, s glumačkim nastupima u ambijentu tvrđave Kaštio kako bi se prikazao renesansni život u Stonu.

Termini predstave Cum Grano Sali

18.5.2019. 20:00

21.6.2019. 21:00

20.7.2019. 21:00

24.8.2019. 21:00

Karte kupite na linku:

https://ston-cumgranosalis.com/ulaznice/

Kontakt:
Turistička zajednica Općine Ston
Adresa: Pelješki put 00, 20230, Ston
Telefon:
 020 754 452

web: www.ston.hr

E-mail: tzston@du.t-com.hr

Odgovori