Jedanaesti Međunarodni žabarski kontinentalni karneval koji morate posjetiti

Jedanaesti Međunarodni žabarski karneval održat će se u Ivanić-Gradu u subotu, 8. lipnja, a okupit će više od 20 karnevalskih grupa, s preko 500 sudionika iz Hrvatske, Italije, Austrije, Slovenije, Crne Gore i Makedonije. U karnevalu će sudjelovati i 14 dječjih maskiranih skupina s lokalnog područja sa 300-tinjak malih karnevalista.

Karnevalski vikend započinje u petak, 7. lipnja, s početkom u 21:00 sat, na Trgu Vladimira Nazora kada će nastupiti klapa Rišpet, a završava u nedjelju, 9. lipnja, kada će se održati 17. biciklijada „Turističkim putovima – biciklom do zdravlja“. Biciklijada počinje u 9:30 sati, a u 11:00 sati na programu je i 7. Foto safari DPP-a „Čudesna šuma Žutica“. Također, u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u 20:00 sati održat će se koncert VA Milke Trnine i gostiju „Gradu na dar“.

Uvod u glavna događanja karnevala počinju 8. lipnja, već u jutarnjim satima. U 10:00 sati tako će na Trgu Vladimira Nazora biti svečano otvoren 15. Obrtnički sajam „Tradicija gastronomija turizam“, koji će potrajati cijeli dan. Okupit će više od 40 izlagača iz cijele Hrvatske, a posjetitelji će, među ostalim, imati priliku nabaviti domaće eko proizvode i kušati tradicijska jela.

Međunarodni žabarski kontinentalni karneval prvi je kontinentalni karneval koji je pokrenula Fašnička udruga „Žaba“ iz Ivanić-Grada, uz pokroviteljstvo Grada i Turističke zajednice. Uz nekoliko stotina sudionika povorke iz više zemalja, karneval redovito privlači i velik broj posjetitelja iz Hrvatske. Karneval i Obrtnički sajam dio su manifestacije pod nazivom “Vikendom u Ivanić ”, koja se u tom gradu održava svaki vikend, tijekom cijelog svibnja i lipnja, a posjetiteljima nudi brojna zanimljiva kulturna, sportska i zabavna događanja.

Dođite i dobro se zabavite.

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA IVANIĆ-GRADA
Moslavačka 11, 10310 Ivanić-Grad

Telefon: +385 1 28 81 591

Email: info@tzig.hr

Web www.tzig.hr/

 

Odgovori