Isključite se: Wellness za velike, životinjice za male

Firbas,

U Slovenskim goricama u selu Cogetinci nalazi se domaćinstvo Firbas, koje pozdravlja goste već više od 15 godina. Domaćinstvo je dio Europske mreže Kuća sa tradicijom. Na njemu će vas obitelj Firbas srdačno primiti i maziti s domaćom gastronomijom – jelima pripravljenima od domaćih proizvoda,  a ponuda je tako raznolika da je idelna za obitelji.  Zato ne čudi, da su primili dva priznanja za specijaliziranu ponudu na farmi –  ‘obiteljima ljubazan turizam’ i  ‘biciklistima ljubazan turizam’.

Na ovom predivnom imanju, na kojem možete uživati i u drvenom jacuzziju na otvorenom, jedna lijepa obiteljska priča  pretvorila se u obiteljski biznis. Gospodarica Marjana glavna je u kuhinji, gospodin Alojz je najbolji u odgoju vina i viljamovke, a sinovi Bojan i Dejan su brzi u pomaganju i služenju gostiju, kao i kod ostalih aktivnosti na farmi.
firbas-9Cijelo imanje pomno je uređeno, a u ponudi tako osim smještaja u predivnim sobama i apartmanima imate mogućnost iskusiti i spavanje u sjeniku.  Na njihovu farmu dolaze gosti željni mira i prirode. Tu mogu osjetiti  autentičnost življenja na selu, a s domaćom kuhinjom samo se još stavlja točka na i te ovaj odmor zaokružuje na najbolji način.

Tu vas očekuju domaći sokovi, domaće bijelo vino, domaće ulje od buče, domaći proizvodi od mesa, domaće marmelade, paštete, domaći kvašeni tanki kruh sa čvarcima… A kada vas ‘kupe’ ovi predivni okusi, uspomene na njih  možete, ponijeti kući jer je tu i mali dućan  s domaćim proizvodima.

I spavanje u ovom domaćinstvu može biti posebno. Možete spavati u predivnim sobama, različitim i uređenim po svakom ukusu ili na sijenu.
firbas-15
Po danu pak možete uživati u vožnji biciklima, domaćini će vas rado provozati i s traktorom, a najmanje će uključiti u rad farme tako da već nakon doručka mogu pomoći u hranjenju životinja. Osim toga na farmi možete zaigrati odbojku na pijesku, okušati se u gađanju mete s lukom i strijelom te se okupati u jacuzziju koji se grije na drva.
firbas-14Možete biti prisutni kod svih seoskih radova, jer tu je bašta, kao i životinje. Krave, konji, svinje, koke, zečići, mace, ovce, koze … A ukoliko želite bit će vam omogućeno i jahanje konja.

Okolina

Okolina vam nudi livade, šume i vinograde za šetnje. Na domaćinstvu Firbas će se potruditi i pripremiti vam piknik korpicu u kojoj možete uživati gdje god želite. A možda i kod obližnjeg Blaguškog jezera. Preko dana možete se kupati i u obližnjim termama.

Odgovori