Impresivno imanje s veličanstvenim pašnjakom i poljima aronije

Ladanj kod strica,

Znate li kako izgledaju polja aronije? Ili predivni pašnjak veličine 50 000 kvadrata? Jeste li kušali liker od aronije? Ako želite doživjeti pravu čaroliju sela, kušati odličnu domaću peku, krem juhe ili sudjelovati u kulinarskom tečaju koji od zaborava čuva domaće recepte – ne trebate ići daleko.

Naime, na putu prema Kloštru Ivaniću svakako svratite na ‘Ladanj kod strica’, seosko imanje okruženo šumama i vinogradima, ograđenim pašnjakom na kojem pasu predivni frizijski konji i šetlandski poniji.  Tu ćete pronaći oazu mira, opuštajuću i neodoljivo privlačnu u svako doba godine.

‘Ladanj kod strica’ imanje je smješteno usred prekrasnih brežuljaka Moslavine, oko 30 minuta vožnje od Zagreba. Krasi ga predivna priroda, ispunjava cvrkut ptica, a pravo bogatstvo krije se u bogatoj ponudi autohtonih jela i pića, od kojih bi svakako preporučili sok od eko aronije, kao i liker od, kako je ponekad nazivaju, jedne od najzdravijih biljaka na svijetu. Naime, vlasnici ovoga predivnog imanja imaju ekouzgoj aronije, a plodovi sa čak 800 stabala provjerene su kvalitete i primarno se uzgajaju u ljekovite svrhe. Dio ipak završi kao ukusni liker i sok, pa ako posjetite ‘Ladanj kod strica’, kušajte ovaj predivni nektar.
Na imanju možete kušati i odlično kupinovo vino, a sva hrana je ekološki proizvedena  – od namirnica s obližnjih domaćinstava oko  imanja. Uživati možete i u domaćim džemovima i pekmezima, ali naravno nakon glavnog jela za koje preporučamo odličnu peku spravljenu od janjetine, patke i piletine iz vlastitog uzgoja.

U ovom lijepom zdanju, izrađenom u toplom drvetu, gdje se mislilo na svaki detalj, možete organizirati mini odmor, unajmiti kuću idealnu za šest osoba, sobu, ali i uživati u jednodnevnom izletu. Bez obzira na kakav aranžman se odlučili, ‘Ladanj kod strica’ će vam u svako godišnje doba priuštiti odmor kakav zaslužujete, a njegovi mirisi i prirodne ljepote učinit će da zaboravite na brige i obveze.

Vrijedni domaćini pobrinuli su se da i najmlađi gosti dobiju potrebne sadržaje, pa tako mogu uživati u rekreacijskom parku, upoznavanju domaćih životinja te u igri u prirodi.

Ladanja kod strica u bogatoj ponudi nudi za svakog ponešto.
Osim jahanja, rekreativno za poznavatelje jahanja i konja te jahanje s vodičem, domaćini će vam ponuditi sezonsku berbu šumskih proizvoda, razgledavanje jezera, odlazak u obližnje vinarije, organiziranu berbu grožđa, vožnju kočijom (uz prethodnu najavu).

Posebnost je ovog imanja, čija povijest seže u daleku 1887. godinu, je i pansion za konje koji se sastoji od konjušnice s frizijskim konjima i šentlandskim ponijima za najmlađe. Uz prethodnu najavu ponije djeca mogu i jahati. Ograđeni pak pašnjak od 50 000 metara kvadratnih, mjesto je gdje ove plemenite životinje uživaju, posebno u proljeće dok za ljetnih vrućina svoje mjesto nađu u hladu šume. Cijeli je pašnjak ograđen te ima slobodan ulaz u konjušnicu u kojoj se nalazi šest boksova. U ponudi imanja je i obuka te dresura vašeg konja.
U blizini imanja, udaljen oko 5 kilometara je i državni pašnjak na kojem je 300 autohtonih hrvatskih posavskih konja, a ljubazni domaćini, će uz prethodnu najavu, organizirati izlet kako biste vidjeli i to predivno mjesto.

IZDVAJAMO IZ PONUDE: Kulinarski tečaj
Kako bi domaću kuhinju i način pripreme hrane sačuvali od zaborava, vrijedni domaćini svojim gostima i svim zainteresiranima nude mogućnost sudjelovanja u kulinarskom tečaju, koji će se organizirati vikendom. Maksimalan broj prijavljenih polaznika je šest, a koja jela će učiti pripremiti, ovisi upravo o polaznicima tečaja i njihovim zahtjevima. Oni koji žele moći će naučiti kako napraviti ukusne domaće rezance, dizana i vučna tijesta te ostale tradicionalne delicije.
SMJEŠTAJ
Na imanju, kojemu je kapacitet gostiju 80 osoba (40 u kući i 40 na terasi) možete rezervirati i noćenje. Na raspolaganju gostima su dvije dvokrevetne sobe/spavaonice, svaka sa svojom kupaonicom i dvije jednokrevetne sobe svaka sa svojom kupaonicom.

Imanje se nalazi u neposrednoj blizini poznatog lječilišta Naftalan (7 km) te Hotela Sport u Ivanić-Gradu (3 km). Također, u blizini su i lovišta šume Kozarevo i Marča tako da su lovci iz čitave regije česti gosti imanja.

NAPOMENA:

Zbog kvalitete organizacije i usluge, domaćini mole goste da najave svoj dolazak putem telefona ili e-maila.

KONTAKTI:
Adresa:
Sobočani
10312 Kloštar Ivanić
Zagrebačka županija
ugostiteljski objekt “Ladanj kod strica”
Radno vrijeme:
Subota i nedjelja: od 11h do 20h
Radnim danom:
isključivo uz najavu prethodnog dana
Facebook:
Seoski turizam ‘Ladanj kod strica’
Web:
www.ladanjkodstrica.hr
Tel: 098 2045 22, 098 177 0998
tzzz logo cmyk

Odgovori