Fulin: Legendarni restoran za gastro užitak s potpisom tradicije

Ako tražite gastro oazu na krajnjem jugu, znamo pravo mjesto za vas. Kada prođete Makarsku rivijeru i kad vam se pred očima otvori fantazija sedam jezera, niti kilometar dalje skrenite cesticom u uvalu na moru – grad Ploče i potražite legendarnog Fulina.  Restoran s tradicijom dugom gotovo pedeset godina, sa specijalitetima koje potpisuju domaći ribari, vrhunski kuhari i karizmatičan, profesionalan vlasnik – legendarni Ante Fulin, gastro senzacija je zajamčena.
Naime, u jedinstvenom trokutu, jezera, mora i rijeke, na krajnjem jugu smjestio se grad sa svega 6000 stanovnika. Mala oaza Jadrana, lučko mjesto koje nije zanemarilo ni turistički potencijal – grad Ploče. U njegovom okruženju u krugu od 3 kilometra nalaze se zaštićena područja izvanredne vrijednosti i ljepote, Baćinska jezera na ulazu i ušće Neretve na jugu,  a u srcu Ploča smjestio se restoran s tradicijom koji entuzijazmom, profesionalnošću i karizmom vodi ugostitelj Ante Štrbić Fulin.
Pristupačan i nadasve profesionalac Ante – Fulin je čovjek je koji je ljubav prema ugostiteljstvu otkrio kao gimnazijalac te se na sugestiju profesora okrenuo ugostiteljstvu.
Znanje je stekao radeći u vrhunskim hotelima na južnom Jadranu (hotelsko poduzeće Jadran) i Dubrovniku. U to vrijeme konobari su bili podijeljeni u tri kategorije. Prvi konobar imao je zlatni epolete s resama, drugi crno vez, a treći plavi. Posluživalo se delegacije u bijelim rukavicama, a konobare je uređivao hotelski frizer i krojač koji im je šivao odijela po mjeri. Manire vrhunskih ugostitelja, Fulin njeguje i danas, pa nije čudo da se glas o restoranu na jugu proširio i doline Neretve.

Svoju ugostiteljsku karijeru osim u hotelima s pet zvjezdica gradio je i u restoranu Teta Olga, koji je s 24 godine uzeo u najam te ga preuredio i podignuo na zavidnu razinu usluge. Nakon Tete Olge, jedno vrijeme vodi restoran Fulin u Čeveljuši, a ugostiteljska priča o Fulinu u Pločama krenula je 1981. godine. Uz potporu i angažman cijele obitelji, supruge Zore i sina Andreja, ugostiteljska poslovna priča restorana Fulin prerasla je okvire gradića na jugu Dalmacije, a glas o poznatom neretvanskom brudetu, mesnoj peki i friškoj ribi sa žara, s potpisom Fulina, proširila se i van Hrvatske.
Ante Fulin, njegova supruga i sin te vjerno osoblje svojim su, gastronomskim delicijama, gostoljubivim pristupom, šarmom i profesionalnošću  oduševili sve naše državnike, strane i domaće goste, ali i domaće ljude koji kod Fulina rado organiziraju obiteljska slavlja, poput krštenja, pričesti, krizme, godišnjice braka i raznih drugih fešti.
Na meniju u restoranu Fulin gastro znalci prepoznat će odličan brudet od jegulja i žaba, pohane žabe, kozice na buzaru, crni rižoto, po narudžbi školjke, a za mesne gurmane tu su birana jela ispod peke, kao i sva kuhana jela koja u restoranu Fulin čine pravu simfoniju okusa.

Fantaziju okusa gostima će dočarati sve vrste ribe sa žara, kozice te jegulja s peškafonde također sa žara.

Kad znate da vam ribu donose lokalni ribari, koji idu na mriže i parangale, da su žabe i jegulje iz zelene oaze Neretve, u restoranu na rivi u Pločama s pogledom na zelenilo znate da ćete doživjeti vrhunski gastro doživljaj.

Autentična lokalna i tradicionalna jela, dio su ponude ovog restorana u kojem je moguće organizirati i svečane ručkove i večere kao i sva obiteljska druženja i proslave, pa čak i dječje rođendane.

POSEBNA PONUDA
Restoran Fulin za grupe ima  posebnu ponudu koja uključuje meni juha, glavno mesno jelo, salata i desert i to sve po cijeni od 70 kuna.

Riblji pak meni stoji 90 kuna.
Meni prilagođen prehrani sportaša stoji 60 kuna.
Ručak za vozača i voditelja je gratis.
KONTAKTI:
Restaurant Fulin
Tel: + 385(0)20 692 542

Mob 1: +385 (0)95 570 14 07
Mob 2:+ 385(0)97 701 0343

Vladimira Nazora 43
Ploče
Radno vrijeme: 8,00-23,00
Facebook: Restoran Fulin

Odgovori