Don Kihot: Zabava za djecu, antistres terapija za odrasle

don kihot

Udruga Don Kihot se primarno bavi terapijom pomoću konja, ali njihovo imanje na Šimunčevečkoj cesti kraj Sesveta otvoreno je za sve.

Ako želite bijeg od gradske gužve, samo pet kilometara od centra Zagreba, Don Kihot je pravo mjesto za vas. Ukupno brinu o pet konja koji se svakodnevno kondicioniraju i posebno su obučeni za terapijsko jahanje i dječje jahanje.

Dolazak do imanja je jednostavan jer se nalazi odmah uz asfaltiranu cestu i na autobusnoj liniji ZET-a broj 280. Osim druženja s konjima i psom Hondom, Don Kihot će vam pružiti uživanje u tišini daleko od grada i buke, seoskom načinu života i predivnoj prirodi.

Imanje se prostire na tri hektara s dvije prostrane livade na kojima su konji slobodno pušteni, a uživaju i u šumi i obližnjem potoku. Pored štale se nalazi bunar iz kojeg volonteri i dalje, njegujući stare tradicijske vrijednosti, ručno vade vodu i opskrbljuju konje i cijelo imanje. Kuća je očuvana u izvornom stanju i obliku iz prošlog stoljeća, preseljena iz Posavine te sačuvana do danas. Imanje ima dovoljno prostora za igru, zabavu, roštilj, jahanje, igru na konjima, ali i odmor u zatvorenom i grijanom prostoru.

Na Don Kihotu toplo će vas dočekati volonteri iz Udruge, upoznati vas sa imanjem i konjima te ćete s njima doživjeti nova iskustva. Djeca će biti oduševljena, a oni malo stariji sigurno će se zaljubiti u Sokola, Shani, Mara, Nacika ili Feniksa (ili sve njih).

Svojim dolaskom učinit ćete plemenito djelo, jer sav novac koji ova Udruga prikupi koristi se za održavanje imanja. Kao neprofitna organizacija brinu o svih pet konja i omogućuju terapiju pomoću konja za dvadesetak malih jahača – djece s teškoćama u razvoju.

Na imanju Don Kihota možete organizirati i grupno jahanje povodom rođendana i drugih proslava ili s kolegama s posla doći na Antistres jahanje petkom.

U Udrugu se uvijek možete uključiti volontiranjem, donacijom i share-anjem.

Odgovori