Čarobni Advent u Crikvenici

Ove se godine na crikveničkoj rivijeri odvija prava adventska čarolija. Bogati program u sklopu manifestacije Advent u Crikvenici 2014.” traje od 29. studenoga pa sve do 30. prosinca 2014.

Park u centru Crikvenice u to će vrijeme zasjati posebnim sjajem i postati najdraže mjesto velikih i malih posjetitelja željnih zabave, ugodnog društva i posebnog doživljaja božićnoga duha. Bit će tu za svakoga ponešto, od prigodnog sajma autohtonih proizvoda, na kojemu će se moći kupiti originalni pokloni i kušati domaći proizvodi, zatim kreativnih radionica, pričaonica i predstava za djecu, blagdanskih gastro poslastica, sajma vina, lova na poklone sv. Nikole pa do puno pjesme i plesa i veselog vlakića Djeda Božićnjaka.

Adventska je čarolija započela u subotu, 29. studenoga, kada su se u jutarnjim satima u Gradskoj galeriji u Crikvenici izrađivale božićne čestitke s motivom mačke, a poslijepodne je Adventski park osvijetlila božićna iluminacija, a najmlađi su mogli poslušati dječje priče iz davnine. Slatki mirisi tradicionalnih frita širili su se na Fritoboju već sljedećega dana, a pripremali su ih marljivi članovi udruga i klubova s područja Rivijere Crikvenica.

Osim toga, na ovoj prekrasnoj manifestaciji upoznat ćete i crikveničku legendu o sv. Barbari, ukletoj djevojci – zmiji i Vilinoj stijeni, a djeca će imati i jedinstvenu priliku da ovjekovječe svoj nezaboravan trenutak s Djedom Božićnjakom i šapnu mu sve svoje želje. Sve do samoga Badnjaka, 24. prosinca, svakoga će tjedna Adventski park biti topli domaćin, gdje ćete se moći zajedno veseliti, plesati i pjevati uz neizostavno kuhano vino ili čaj te kušati ukusne kobasice i božićne delicije. No, naravno da to nije sve.

Poseban doživljaj pružit će originalan Doček Stare godine 30. prosinca, nešto uistinu nesvakidašnje i drugačije. Program ovoga zanimljivoga dočeka započet će u 17 sati u crikveničkome Adventskome parku, uz veselu glazbu “Belfast fooda” te zajedničko paljenje i puštanje letećih lampiona s Vele palade. Bit će to prizor za pamćenje, tisuće lampiona će se otisnuti u zrak, a s njima i skrivene želje za godinu koja je pred nama.

Doživite najljepši Advent u Crikvenici! Dopustite da vas preplavi blagdanska čarolija, uživajte u Adventskome parku uz pjesmu, ples i božićne delicije!

Kontaktirajte turističku zajednicu:

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]

Odgovori