Čak 40 manifestacija u lipnju za vas u ovom predivnom gradu!

Dani grada i 13. obrtnički sajam ‘Tradicija, gastronomija, turizam’ u subotu 3. lipnja  2017. u  10,00 sati, te Međunarodni žabarski karneval na Trg. V. Nazora u 19,00 sati uvod su u događanja koja sve posjetitelje očekuju tijekom lipnja u Ivanić-Gradu.

Davne 1871. godine car Franjo Josip I. 8. lipnja odlučio je da se trgovištu Ivanić podijeli naslov grada, te od tada Tvrđa Ivanić (Festung Ivanich) mijenja naziv u današnji Ivanić-Grad. Stoga je 8. lipnja, s pravom, određen kao dan obilježavanja grada što se zadržalo u tradiciji sve do danas.
Program događanja

Kako bi i ove godine obilježili Dan Ivanić-Grada, tijekom mjeseca lipnja organizirano je  40 manifestacija i događanja. Uvod u slavlje započinje u petak, 2. lipnja, na navečer 22. Izložbom vina Udruge vinogradara i vinara Brenta u Hotelu Sport i te Koncertom Mate Bulića.
U subotu, 3. lipnja, očekuje Vas: 13. Obrtnički sajam – tradicija, gastronomija i turizam na kojem izlaže 40-tak izlagača. Tu su brojni  zabavni, pjevački nastupi, izložbe i promocije udruga, škola, te niz drugih događanja.

U večernjim satima je 9. Međunarodni  žabarski karneval na kojem sudjeluje 500-tinjak karnevalista iz Bolivije, Italije, Slovenije, Crne Gore i Hrvatske. Povorka karnevalista  prošetat će ulicama grada,  karnevalske grupe predstavit će se na pozornici na Trgu Vladimira Nazora,a  poslije slijedi koncert banda Vrijeme ljubavi te dobra zabava dugo u noć.

Program događanja

U subotu 3. lipnja, održat će se Međunarodni turnir u rukometu za djevojčice, u SD Žeravinec, a u nedjelju 4. lipnja  Ulična košarka na igralištu pored OŠ Đ. Deželića,  a na Izletištu Petek Prvenstvo Hrvatske u mininogometu  i 17. Međunarodni malonogometni turnir ‘Sportom protiv droge’.

Odgovori