Bajka istoka: Mjesto u srcu Kopačkog rita iz kojeg se ne želite vratiti u stvarnost

Zlatna greda,

Mjesto lišeno stresa, žurbe  buke – koje nostalgično ‘miriše’ na mirnija manje užurbana  vremena zaista postoji.  Smjestilo se u srcu Kopačkog rita u predivnoj Baranji, ‘zagubljeno u zelenom prostranstvu’ kako je u putopisu predivno napisao Mirko Hunjadi. ‘Skutrena u srcu šume, ona je nalik našoj predodžbi šumskih kućica iz bajki…’, opisiva dalje Hunjadi ovu idiličnu destinaciju, smještenu na samom istoku Lijepe naše.

Kuća u prirodi koja se nalazi u naselju Zlatna greda, 30 minuta od Osijeka,  je vikend izletište  s restoranom, smještajnim kapacitetima,  namijenjeno izletnicima, rekreativcima i ljubiteljima prirode fascinantni je eko resort koji se odnedavno može pohvaliti i  novootvorenim prvim adrenalinskim parkom u Slavoniji i Baranji.

Mjesto je to na kojem ćete doživjeti adrenalinsku avanturu koja vas s deset metara visine, spušta u ludu vožnju, uz predivne vizure šume i zelenila. Odmah po otvorenju oduševilo je  strane i domaće goste, a ovaj zbilja poseban park obožavaju i djeca. Mališani naime, imaju svoj poligon za razvoj motoričkih sposobnosti, izgradnju timskog duha i zabavu na otvorenom. Drvene ljuljačke, penjalice, tobogani savršeno uklopljeni u zeleni okvir prirode destinacija je koja fascinira podjednako djecu, ali i njihove roditelje.
Adrenalinski pak park ima tri razine –  mini park za najmlađe (predškolski i školski uzrast djece do 10 godina), niža razina velikog adrenalinskog parka na 3 metra visine i visoka razina na 8 metara visine, zip line te umjetna stijena za penjanje. Korisnici prolaze različite prepreke savladavajući ih na visini što izazov čini većim.

Čak i manji poligon na tri metra visine, prava je ‘injekcija’ adrenalina koja izaziva osjećaj sreće, zadovoljstva, pomicanja granica.

A nakon što iskusite sve poligone, imajte na umu da je istraživanje bogate ponude, nedavno obnovljenog i uređenog eko centra, tek započelo.
Savjetujemo da isprobate odličnu gastro ponudu restorana, smještenog u Kući u prirodi u Zlatnoj gredi.

Za sve one koji se neće zadovoljiti samo jednodnevnim izletom na raspolaganju su predivno uređene sobe. Naime, ‘Kuća u prirodi’  registrirana je kao hostel. U njemu je 46 ležaja, tri spavaonice sa šest i osam kreveta i zajedničkim kupatilom te sedam soba, trokrevetnih i četverokrevetnih, koje imaju vlastito kupatilo, a smještene su na katu glavne zgrade.

Kuća u prirodi inače, odavno je poznata slavonsko-baranjskim rekreativcima, ljubiteljima prirode i izletnicima koji slobodno vrijeme vole provoditi okruženi životinjama. U  sklopu nje opremljena je i učionica za rad s djecom kojoj se održavaju  edukativne i interaktivne radionice te škola u prirodi.

No Kuća u prirodi kao novi koncept sadržaja i ponude koja je osposobljena nakon 3 godine obnove i opremanja nudi još čitav niz drugih turističkih sadržaja i ponuda:
– restoran,
– smještaj (kapaciteta 46 kreveta),
– jahanje za najmlađe,
– pješačke i biciklističke rute,
– školu u prirodi,
– programe za djecu,
– rođendaonice,
– teambuilding programe,
– pustolovne sadržaje (bicikli, veslanje Dunavom i kroz Kopački rit, fotosafari),
– organizaciju konferencija, seminara, proslava i domjenaka
– uređeni okoliš za odmor i rekreaciju
– te druge sadržaje.
Kanuing na Dunavu

Stoga prilikom planiranja vikend destinacije, na popis u sam vrh top mjesta za posjetiti, svakako upišite Eko centar Zlatna greda. Predivna oaza koja je obogatila  ponudu istočne Slavonije, a velika potvrda radu, osim zadovoljnih gostiju svakako je i nedavni posjet britanskog princa Charlesa, predanog zagovornika zaštite okoliša i održivog razvoja. Njegov posjet imao je velikog odjeka u promociji Zlatne Grede, a općinu Bilje lansirao je na listu svjetskih destinacija. Posjetite, otkrijte i istražite je i vi.

Kontakti:
Tel:  +385 (0)31 565 181
Fax:  +385 (0)31 565 182
Mob: +385 (0)91 4211 424
Kontakt restorana:
Tel:  +385 (0)31 627 113
e:mail: info@zlatna-greda.org
web: zlatna-greda.org

Radno vrijeme:
od četvrtka do nedjelje i praznicima

Lokacija Eko centra:
Zlatna Greda 16, 31328 Lug, Hrvatska
jahanje

Odgovori