9 peljeških plaža na kojima se želimo sunčati ovo ljeto

Plaža Divna,

Poluotok Pelješac krase brojni atributi, od predivnih zelenih vinograda, neobične topografije, stoljetnih maslina, prepoznatljivih stonskih zidina, do apsolutno čistih i predivnih plaža koje predstavljaju jedan od glavnih aduta, ovog veličanstvenog i moćnog poluotoka.


Neke plaže odaju dojam kao da ste na egzotičnim dalekim destinacijama, a uz kristalno čisto more, hladovinu guste borove šume, pijesak ili oblutke ne možemo se odlučiti koja od ovih plaža nam je  ljepša. Uživajte u pogledu, a mi se nadamo kako ćemo se tijekom ovog godišnjeg sunčati na jednoj od njih.
Prapratno Foto TZ Ston

PRAPRATNO

Predivna pješčana plaža smještena u istoimenom zaljevu.  Ova predivna plaža ujedno je i pristanište trajekta koji voze za Mljet. Plažu je lako pronaći jer je udaljena samo nekoliko kilometara od Stona, točnije mjesta na kojem se poluotok spaja s kopnom i glavnom cestom prema Dubrovniku.

ŽULJANA VUČINE
Predivna plaža obrubljena borovom šumom koja pruža ugodan hlad. Omiljena među lokalnim stanovništvom čije su se kućice načičkale tik uz plažu. Tirkizno plavo more koje se na mjestima prelijeva u duboko modro toplo je i neodoljivo za kupanje.

POZORA
U neposrednoj blizini hotela Faron , nalazi se šljunkovita plaža Pozora. Plaža je okrenuta prema zapadu te joj borovi pružaju prirodan hlad. Plaža je opremljena tuševima, ležaljkama, suncobranima, kajacima i nalazi se u centru mjesta .


LUKA

Na istočnoj strani mjesta , u uvali Luka nalazi se istoimena šljunčana plaža. Prirodan hlad pruža joj hladovina borova, čempresa i palmi. Plaža je opremljena tušem.

DIVNA
Udaljena od Trpnja 10 km , nalazi se pješčano šljunčana plaža Divna , čije ime govori o njezinoj prirodnoj ljepoti i uzbudljivom kontrastu zelene i  tirkizno plave boje.

DUBA
13 km od Trpnja nalazi se šljunkovita plaža Duba koja svojom ljepotom iz godine u godinu privlači sve više turista.  U neposrednoj blizini Dube nalazi se pješčano šljunkovita plaža Jezero, koja svojim posjetiteljima omogućuje istinski užitak dodira sa netaknutom prirodom.

Žuljana vučine 2 Foto TZ Ston
VIGANJ

Plaža u Vignju – rekreativci i sportaši željni vjetra, svoje apetite potpuno će zadovoljiti na plaži u Vignju! Ovdje je vjetar maestral učinio čudo – stvorio hrvatsku top destinaciju za windsurfing i kitesurfing.

TRSTENICA
Opustite se na najvećoj plaži u Orebiću. Idealna za obitelji s djecom, te za mlade željne zabavnih sadržaja. Željni ste mira i hladovine mediteranskog bora? Ovdje možete i vi pronaći svoj savršeni kutak za opuštanje.

PERNA/ KUČIŠTE
Uz Viganj, plaža u Perni još je jedna od omiljenih destinacija za surfere. Okušajte se u tom atraktivnom sportu i uživajte u jednom od najlijepših pogleda na grad i otok Korčulu.
Fotografije plaža Trstenica i Perna Kučište autorski potpisuje Udruga za tehničku kulturu Orebić.

Odgovori