5 prekrasnih plaža našeg najpovezanijeg otoka

ugljan,

Predivni otok kojeg zovu i zadarskim vrtom, jedan od naših najpovezanijih i najnaseljenijih otoka, s odlikama blage mediteranske klime te izuzetno razvijenom obalom dugom čak 20 kilometara idealan je za kupanje, ronjenje i izlete brodom. Izdvajamo top 5 plaža otoka Ugljana, te vam donosimo prijedloge za još nekoliko super lokacija na kojima vas ‘čeka’ kristalno čisto more i netaknuta priroda

Plaža Mostir

Pješčana plaža u centru mjesta pogodna za djecu i neplivače. Na plaži možete igrati odbojku u plićaku.
Uvala Luka
To je pješčana uvala do koje se stiže makadamskim putem od parkirališta u Mulinama. Uvala je okružena borovom šumom u kojoj možete pronaći hladovinu za ugodan boravak u prekrasnom mediteranskom elementu.


Uvala Ćinta
Uvala okružena sa strmim velikim stijenama i neobično modrom bojom mora, pogodna za izlete brodom i uživanje u tišini, mirisu mora i borova.
Uvala Suha
Pješčana uvala okružena prekrasnim horizontalnim stijenama, oblutcima i mediteranskim zelenilom do koje se dolazi preko zaseoka Varoš. Ovdje možete uživati u mirnom prirodnom ambijentu s prekrasnim pogledom na susjedni otok Iž.


Plaža u centru

Nalazi se ispred hotela Ugljan u samom centru mjesta Ugljan. Na plaži možete izajmiti suncobrane i pedaline.


Uz navedene uvale posjetite uvalu Gaj u Batalaži, Garminu i Traticu u Sušici, Skraču u Gornjem Selu, Pavlešinu, Dražicu, Jankovu u Guduću, Lučicu u Fortoštini…

Foto: Turistička zajednica mjesta Ugljan

Odgovori