Idila u malom selu između dvije rijeke

eko imanje lipa,

Eko imanje i ruralna kuća za odmor Lipa, kategorizirana sa 3 zvjezdice, nalazi se u Tomašnici, malom selu između Dobre i Kupe do kojeg se stiže nakon 15-ak min vožnje iz Karlovca ili nakon silaska s A1 u Novigradu na Dobri. Kad vijugavom cestom stignete na brijeg  gdje se imanje nalazi, činit će vam se da je vrijeme stalo. 

Spoj tradicionalnog i modernog

Kuća je izgrađena 1935., a renovirana 2013. i može udobno smjestiti maksimalno 8 osoba. I nakon renoviranja zadržala je tradicionalan oblik, ali s modernim elementima: dvije spavaonice opremljene novim krevetima i udobnim madracima u koje se može smjestiti po 4 osobe, veliki dnevni boravak sa dovoljno mjesta za udobno izležavanje pred  TV-om ili uz kamin, kupaonicom s tuš kabinom, grijanjem, kuhinja s električnim štednjakom, pećnicom, perilicom suđa, svim posuđem za pripremu i serviranje jela, frižiderom i osnovnim namirnicama: šećer, kava, čaj, ulje, ocat, sol i još po nešto, a kod susjeda možete se opskrbiti sirom, mesom, povrćem, medom…
Mjesto za obiteljsko druženje

Za vaše obiteljske proslave možete računati na obitelj Tuškan koja će vam rado pomoć u organizaciji. Okućnica je velika, ima dvije odvojene terase, veliki travnjak, vrtnu pečenjaru za roštilj, jela pod pekom, jela sa ražnja, udobni vrtni namještaj, ležaljke, sjenovita mjesta pod krošnjama starih stabala gdje vas kad sve utihne mogu posjetiti i stanovnici obližnje šume; zec, srna, lasica, vjeverica…

Aktivni odmor

Obližnje rijeke Dobra (5 min vožnje) i Kupa (15 min) pružaju osvježenje ljeti i mogućnost ribolova. Kroz selo prolazi označena biciklistička staza, seoski putevi idealni su za šetnju u svako godišnje doba, a na okolnim brežuljcima u snježnim zimama može se sanjkati.

Na udaljenosti od 15-ak minuta vožnje nalaze se brojne znamenitosti ovog kraja: stari gradovi Ozalj, Novigrad, Ribnik, Dubovac, prva hidroelektrana Munjara u  Ozlju, kameni most preko Dobre, spilja Vrlovka u Kamanju, grad Ozalj, Karlovac… I u organizaciji izleta obitelj Tuškan rado će vam pomoći prijedlozima i savjetima. Svako godišnje doba ovdje možete osjetiti u obilju boja i mirisa uz zvukove prirode.

Eko imanje i ruralna kuća za odmor Lipa***

Tomašnica, Ozalj

Tel: +385 (0)98 871 010

e-mail: ekoimanje.lipa@gmail.com

Facebook: Eko imanje i ruralna kuća za odmor LIPA

Kontaktirajte objekt:

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]

Odgovori