Punoća i profinjenost: Grofovska vina iz povijesnog dvorca

Vinarija Daruvar

Prostrti na pitomim obroncima Bilogore, Papuka i Psunja na nadmorskim visinama od 150 do 240 m vinogradi Vinarije Daruvar zaslužni su za titulu najnagrađivanije hrvatske vinarije na prestižnim svjetskim ocjenjivanjima vina. Tradicija i običaji vinogradarstva i podrumarstva njeguju se u daruvarskom području još iz antičkih vremena, a Daruvar je zahvaljujući Vinariji upisan u svjetsku vinsku kartu velikim zlatnim slovima.

GraševinaSauvignonRajnski rizlingChardonnay sorte su vinove loze koje se uzgajaju na više od 160 ha zemlje u Donjem Daruvaru i Đulovcu. Dobri mikroklimatski uvjeti i ograničeni lokaliteti vinograda čine vina Vinarije Daruvar osobitima. Visoka tehnološka razina, ali i stručna ekipiranost, rezultiraju racionalnom i primjerenom tehnologijom proizvodnje grožđa koja po kakvoći predstavlja vrlo dobru sirovinu za dobivanje najboljih vina. Vinarija je kapaciteta oko 2 000 000 litara, a ova vrhunska i kvalitetna vina čuvaju se u povijesnom prostoru dvorca grofa Jankovića. U podrumu dvorca osigurani su idealni uvjeti za njegu i dozrijevanje vina. Zidovi podruma ukopani su nekoliko metara u zemlju, debeli su i do 2 metra i time stvaraju idealnu temperaturu od 10 – 14°C koja je konstantna tijekom cijele godine. Podrum se sastoji od prostora za čuvanje vina s vinotekom koja je smještena među muzejskim eksponatima iz rimskog doba (dijelovi žrtvenika ukrašeni vinovom lozom), zatim od arhive te reprezentativne kušaonice.

Mogućnost posjete i kušanja vina

Posjetite prekrasan grad Daruvar, pritom obiđite dvorac grofa Jankovića i svakako se zaustavite u kušaonici vina koja može primiti čak 60 gostiju. Uživajte u opojnim mirisima i okusima Graševine, Sauvignona, Rajnskog rizlinga i Chardonnaya. Ukoliko volite boraviti u prirodi tada će vas svakako oduševiti mogućnost kušanja vina na vinogradarskim lokalitetima Đulovca i Donjeg Daruvara gdje možete doživjeti i čari berbe grožđa. Naravno, uz bogatu eno i gastro ponudu daruvarskog kraja, na uzvisini iznad nepreglednih redova vinove loze, obilježavaju se i vinske svetkovine te se proslavljaju pradavni pučki običaji Sv. Vinka i Sv. Martina.

Posjetite Vinariju Daruvar već ovaj vikend i počastite se vrhunskom vinskom kapljicom.

Asortiman vina

Vina redovnih berbi: Graševina vrhunska, Graševina kvalitetna, Sauvignon, Chardonnay, Rajnski rizling

Predikatna vina: Graševina izborna berba, Sauvignon izborna berba, Chardonnay kasna berba, Graševina izborna berba prosušenih bobica

vinarija_daruvar_sauvignonSauvignon Daruvar

Karakteriziraju ga profinjene arome u kojima se isprepliću sortni mirisi bazge s aromama egzotičnog voća. Mekog i punog okusa posebno je prikladan uz kozji sir, dobro dozreli kravlji sir, uz oradu ili brancina, predjela od guščje i pačje jetre ili paštete, te specijalitete od školjaka i morske ribe, ali i teletine.

vinarija_daruvar_grasevinaGraševina Daruvar

Graševina Daruvar prepoznatljive je arome, zelenkastožute boje, svježeg i skladnog okusa. Zahvaljujući svom osebujnom bukeu, punoći i ugodnoj svježini, ovo pitko i lagano vino ohlađeno na 10-12 °C izvrsno pristaje uz razna jela od bijelog mesa, salate, tjestenine te slatkovodnu i morsku ribu.

vinarija_daruvar_grasevina_vrhunskoGraševina Daruvar vrhunsko

Ova Graševina jedna je od najboljih i najplemenitijih Graševina u Hrvatskoj. Odlikuje se karakterističnom zelenkastožutom bojom, profinjenom sortnom aromom s naznakama kasne berbe koja potječe od grožđa koje se bere na kraju roka redovne berbe što joj daje potrebnu kompleksnost.

vinarija_daruvar_rajnski_rizlingRajnski Rizling Daruvar

Odlikuje se kristalnom zelenožutom bojom, bogatim voćnim mirisom, svježinom i elegancijom. Slaže se uz predjela, tjestenine, rižota, bijelu ribu i mekušce, ali i meso s roštilja rashlađeno na 10 – 12 °C.

vinarija_daruvar_chardonnayChardonnay Daruvar

Punoća i sklad okusa ovog vina u idealnom je spoju s blago zlatnom bojom, laganom voćnom aromom i ugodnim bukeom.

asdrfggf

ffghhg

Pofggt

Pogledajte video:

Kontakt:

Vinarija Daruvar – Badel 1862

Bjelovarska 66, 43 500 Donji Daruvar

Tel:  + 385 (0) 43 331 943

Fax: + 385 (0) 43 331 997

Mob: + 385 (0)98 208 378

e-mail: vinarija.daruvar@badel1862.hr

Web: www.badel1862.hr

Odgovori