Upoznajte Kamnik – srednjovjekovni gradić u zagrljaju planina !

Kamink,

Postanite pastir i prionite na mužnju krava s domaćinima na Velikoj Planini. Prošećite prelijepim gradskim ulicama i upoznajte bogatu povijest  grada Kamnika. Posjetite jednu od mnogobrojnih priredbi. Svratite u Budnarovo domaćinstvo i sami zamijesite kruh. Napunite se energijom u Lječilišnom gaju Tunjice ili se opustite u Termama Snovik. Naučite igrati golf, a u proljeće ne zaboravite posjetiti  prekrasni Arboretum Volčji Potok, gdje će procvjetati čak dva milijuna tulipana – kako kažu – ‘za svakog Slovenca po jedna’. Iskoristite dan i dođite u Kamnik!

Donosimo vam sve razloge zašto biste baš od naporne svakodnevice trebali predahnuti u zagrljaju Kamniških planina.

Velika planina 9_Ales Frelih
Tu su terme Snovik s ljekovitom termalnom vodom koja se preporučuje i za piće. Ove ekološke terme, smještene na najvišoj nadmorskoj visini od svih termi u Sloveniji. Oaza je to dobrog raspoloženja: masaža, kozmetičkih usluga, saune.  U sklopu njih je i restoran Potočka, poznat po ukusnim domaćim pastrvama i jelima iz ekološki proizvedene hrane. Možete otići i na tematske pješačke, biciklističke i planinarske ture. Pješačke staze su dobro označene i vode do najviših vrhova. Gondola i žičara rade svaki dan tokom godine.

Tu su i  izuzetne prirodne znamenitosti -vodopadi, kristalno čista voda, kao i  bogat biljni i životinjski svijet. Možete uživati i u adrenalinskim iskustvima  penjanje, padobranstvo, planinski biciklizam, itd, a na raspolaganju su vam i  mnogobrojne planinarske kolibe i domovi .

ZIMSKA PONUDA: skijanje, noćno sanjkanje, skijaško trčanje

DODATNE MOGUĆNOSTI
Golf Arboretum
dinamično golf igralište sa 18 rupa
prekrasan pogled na Kamniško-Savinjske alpe
Tečajevi  golfa
‘team-building’ radionice

Kamnik in winter_Alenka HribarKamnik grad bogate povijesti
crkva sv. Jakova s Franjevačkim samostanom i muzejskom kolekcijom
ostaci srednjovjekovnog gradskog zida
svjećarstvo Stele – naučite izraditi svijeće
Mala tvrđava (Mali grad) – jedinstvena dvojna romanska kapela s Kriptom
arhitektonska remek-djela  Jože Plečnika
privatna muzejska kolekcija Sadnikara
Međuopćinski muzej Kamnik u tvrđavi Zaprice

Mali grad_Gregor Vovk

KAMNIK BUS
Do glavnih znamenitosti u Kamniku odvest će vas gradski turistički autobus.

Foto: Alenka Hribar, Marko Prezelj, Ana Pogačar , Boštjan Tacol, arhiva Tourism and Sports Agency Kamnik, Luka Dakskobler, Gregor Vovk, Klemen Brumec, arhiva Snovik Spa, arhiva Delo, Primož Hieng, Oto Žan, arhiva Photo associaton Kamnik, Matjaž Jug, Polona Grahek, Ales Frelih, Bostjan Peterka, Luka Esenko, Matej Povse

Odgovori