Tik do granice: ‘Keltske kućice’ koje ćete obožavati

keltske kuće,

Nezaboravan adrenalinski odmor pruža Bela Krajina,  najmanja regija u Sloveniji, smještena uz rijeku Kupu na jugoistoku zemlje uz granicu s Hrvatskom. Uređena polja ispresijecana su poljskim makadamima i asfaltiranim stazama pogodnim za bicikliranje, a brdovit krajolik uz Kupu omogućava vožnju za zahtijevnije bicikliste.

Na vašim ćete se vožnjama imati priliku odmoriti u ugodnim objektima obiteljskih gospodarstava. U drugima će vam ljubazni domaćini prikazati drevne vještine iz tradicionalnog načina života tog prostora. Prezentirat će vam npr. sve faze postupka dobivanja tkanine od šiblja lana koje raste uz obližnju rijeku Kupu.

Iskustvo raftinga ili vožnja kanuom po čistoj rijeci Kupi okruženoj šumovitim brdima,  spuštanje po njenim slapovima, iskustvo je koje će vam podići razinu adrenalina i popraviti dan. Umor nakon veslanja po Kupi pomiješan sa zadovoljstvo  zbog ostvarenog pothvata pripremit će vas za uživanje u gastronomskim delicijama iz seoskih gospodarstava te jednog mjesta koje mami svojim sadržajima i položajem – kampom Podzemelj.

Kamp Podzemelj

Smješten na obali rijeke Kupe, iako jedan od najmanjih, ali ujedno i jedan od deset najboljih u Sloveniji, a zadivit će vas svojim sadržajima i ukusnom kuhinjom. Osim smještajnih parcela u kampu postoje i mobilne kućice s terasama lijepo uklopljene u ambijent. U središnjem je dijelu kampa smještena i sauna izgrađena u stilu keltskih kućica. U kampu Podzemelj je pregršt mogućnosti za aktivan boravak cijele obitelji.
saune,
U kampu je u središnjem dijelu adrenalinski park za djecu stariju od četiri godine, dječje igralište, teniski teren, a moguće se uz streličarstvo okušati i u vještini jahanja na konju. Rijeka Kupa pruža mogućnost raftinga ili vožnju kajakom, a za one manje zahtjevne je priređena mogućnost veslanja na dasci.

 

Ako nemate svoj bicikl moći ćete ih unajmiti u kampu Podzemelj. Na vašem putu svakako je vrijedno zaustaviti se i osvježiti u nekada staroj kovačnici, koja je danas preuređena i gostoljubljiva za bicikliste i motoriste i nosi znakovit naziv – Kovačnica sreće. Nalazi se u malom mjestu Griblje koje je na vašoj zamišljenoj ruti od 17 km između kampa Podzemelj i sela Miliči. Susretljivi domaćini kampa će na vaš zahtjev organizirati predah u Kovačnici sreće te po potrebi povratak iz Miliča do kampa kanuom.

Odgovori