Mini vodič: Otkrijte koji ste tip putnika

Kako bismo svojoj osobnosti prilagodili putovanja jako je važno znati kakav smo tip putnika. Sanjar koji traži romantičnu stranu, pustolov koji želi adrenalinski izazov ili pak nesputani hedonist u potrazi za užicima i čistim odmorom. Kako biste otkrili koji ste tip otkrivamo vam nekoliko tipova putnika.

Nepopravljivi partijaner

Vrsta putnika koji putovanja planira prema kalendaru festivala i koncerata. Zabavan je i otvoren za nova iskustva i ljude. Voli upoznavati druge kulture i običaje i to nerijetko čini upravo na plesnom podiju.

Zaljubljenik u tehnologiju
Tip putnika koji sve pažljivo dokumentira, a vjerojatno je putovanje organizirao kako bi iskoristio svoju novu kameru i zabilježio nova iskustva.

Organizirani perfekcionist
Putnik koji vjerojatno  nikada neće impulzivno kupiti kartu i otputovati u nepoznati grad pa bila to i susjedna država. Njegov plan puta isplaniran je do posljednjeg detalja i to mu daje sigurnost.

Nesputani slobodnjak
Opušteni putnik bez zacrtanog plana. Pustolov koji ni sam ne zna gdje će sve ići i kada će njegovo putovanje završiti. Istraživač koji se ne boji nepredviđenih situacija. Ovakav tip putnika vjerojatno na put ide s minimumom prtljage, a sve što mu treba obično stane u jedan ruksak.

Tragač za mirom
Putnici u vječnoj potrazi za duhovnom nadogradnjom. Osobe koje vole ciljana putovanja za koja vjeruju da će ih dovesti do samospoznaje te im otvoriti nove vidike. To su putnici u egzotične krajeve poput Indije, Indonezije, Tajlanda…

Ponavljači ziheraši
Tip putnika koji uvijek ide na istu destinaciju. Osoba koja igra na sigurno i koja nema potrebu za promjenama i otkrivanju novih mjesta. Zadovoljni putnik koji se ne zamara planom puta.

Vječni nezadovoljnik
Osoba koja će svakoj destinaciji uspješno pronaći ‘manu’ i potruditi se naglasiti je svima koji idu s njim. Tipično ponašanje za nezadovoljnika je prigovaranje i mrgođenje, a zasmetat će mu sve od prehrane, smještaja pa čak i vremena.

Društveni putnik
Osoba koja se najbolje osjeća putujući u organiziranim grupama ili pak društvu prijatelja i obitelji. Putnik koji s drugim ljudima želi podijeliti iskustvo putovanja.

Solo igrač
Putnik kojem zbog uzbuđenja novog putovanja i otkrivanja zanimljivih destinacija nije ni najmanji problem otputovati sam u nepoznato.

Odgovori