Ljepota dostojna filmskog platna: 10 najljepših hrvatskih plaža

murvica,

Hrvatska ima predivnu obalu, složit će se svi. I iako se teško odlučiti koje mjesto na Jadranu je najljepše i svatko ima svog favorita, ekipa, koja stoji iza projekta Beach Rex, za naše čitatelje je odabrala top 10 plaža koje su se smjestile u sam vrh po ljepoti i neodoljivoj privlačnosti.

Naime, www.beachrex.com vjerojatno jedna od najvećih baza plaža na svijetu, iza koje stoji  Gregor Balažic, autor projekta koji za cilj ima predstavljanje plaža i bogate ponude kako Hrvatske tako i Mediterana. Jjedinstveno je to mjesto na kojem je u ovom trenutku predstavljeno čak više od 1000 plaža Hrvatske. Uskoro će biti predstavljeno i 1500 plaža Francuske, Španjolske i Italije. No prije nego krenete u istraživanje portala s predivnim plažama, mi vam donosimo top deset plaža u Hrvatskoj po izboru stranice BeachRex s kratkim opisom i naravno fascinantnim fotografijama.

1.plaža  Jezero, Duba Pelješka
Šljunčana plaža, za avanturiste, bez infrastrukture, niska popunjenost, jednostavan pristup, udaljenost od parkirališta 1000m.

2. plaža Biloševac, Makarska
Makarska,
Šljunčana plaža, pogodna za obitelji, dobra infrastruktura, visoka popunjenost, jednostavan pristup, udaljenost od parkirališta 30m.

3.   plaža Čista, Kolan, Otok Pag
Šljunčana plaža, pogodna za obitelji, osnovna infrastruktura, prosječna popunjenost, jednostavan pristup, udaljenost od parkirališta 50m, veliko parkiralište, jedan bistro.

4. plaža Galeb, Duće
Pješčana plaža, pogodna  za obitelj, odlična infrastruktura, visoka popunjenost, jednostavan pristup, udaljenost od parkirališta 50m, veliko parkiralište, restorani, fast food, autokamp.

5.   plaža Mala Kolumbarica, Premantura
Stjenovita plaža, za avanturiste, idealna za skokove u more, ronjenje, ribolov, osnovna infrastruktura, prosječna popunjenost, jednostavan pristup, udaljenost od parkirališta 100m, jedan kafić.

6.   plaža Mia, Bol
Šljunčana plaža, za avanturiste, bez infrastrukture, prosječna popunjenost, jednostavan pristup, udaljenost od parkirališta 100m, 30m visinske razlike od parkirališta do plaže, velike prirodne stijene.

7.   plaža Murvica, Murvica
Šljunčana plaža, pogodna za obitelj, osnovna infrastruktura, visoka popunjenost, srednje zahtjevan pristup, udaljenost od parkirališta 200m, 50m visinske razlike od parkirališta do plaže, jedan beach bar, jedna od naj romantičnijih plaža.

8.  plaža Radisson, Split
Šljunčana plaža, pogodna za obitelj, odlična infrastruktura, visoka popunjenost, jednostavan pristup, udaljenost od parkirališta 50m, veliko parkiralište, restorani.

9.  plaža Sahara, Lopar
Pješčana plaža, za avanturiste, bez infrastrukture, nizka popunjenost, jednostavan pristup, udaljenost od parkirališta 1000m, 75m visinske razlike od parkirališta do plaže.

10.  plaža Stiniva, Vis
Kamenita plaža, za avanturiste, osnovna infrastruktura, prosječna popunjenost, težak pristup, udaljenost od parkirališta 500m, 125m visinske razlike od parkirališta do plaže.

Svoju savršenu plažu potražite na www.beachrex.com

Odgovori