Dvije ‘čarobnice’ otoka Visa koje vas pozivaju da ih otkrijete

Srebrna, Vis,
Foto: Andrija Carl

Plaža smještena u čvrstom zagrljaju visokih strmih stijena popularna Stiniva te  šljunčana plaža Srebrna, dva su veličanstvena aduta otoka Visa.  Upravo zbog njih ali i  njegove ljepote te specifičnosti, naš najistureniji otok, kao odličnu destinaciju za odmor, prepoznali su i svjetski mediji. O njegovoj privlačnosti pisao je i The Guardian, navodeći kako je Vis otok s bezbrojnim skrivenim i spektakularnim plažama, maslinicima, vinogradima, palmama – idealna destinacija za romantični bijeg. Mi vam predstavljamo dvije čarobne ljepotice koje vas pozivaju da ih otkrijete…

Stiniva
Zapadno od Male Travne uvala je Stiniva. Gledano s morske strane Stinivu zatvaraju dvije visoke kamene litice u najbližoj točki međusobno udaljene niti četiri metra. Između njih nazire se šljunčana plaža, ali tek kada se uplovi kroz kapiju ona se ukaže kao oblucima popločano gledalište rimskog amfiteatra. S kopnene strane u nju se spušta strmom a na trenutke i vrlo zahtjevnom kozjom stazom, stoga dobro razmislite hoćete li u ovu pustolovinu s malim djetetom jer ćete ga uzbrdo morati nositi na leđima.
Ograđena visokim klisurama sa svih strana, Stiniva je barem jednom svojom polovicom uvijek u sjeni.

Stiniva, Foto Andrija Carli
Srebrna

Plaža koja je dobila ime po srebrnom sjaju njenih velikih oblutaka za mjesečine, najpoznatija je viška plaža. Bogata hladom borove šume, Srebrna je najčešći izbor za obitelji s djecom. Velika i prostrana kamena ploča koja se blago spušta u najfinije žalo na zapadnom kraju plaže dijelom je natkrivena borovima. Cestom se stiže do parkirališta, udaljenog nekih 250 metara od plaže.

Fotografije: Andrija Carl

Odgovori