ZOO Magare, Ivanić-Grad

Edukativni zoološki vrt s domaćim životinjama za djecu! Pitate se što je to i gdje se takvo što može naći? Odgovor je u Ivanić-Gradu. Svakog vikenda obitelj Ciganović otvara širom vrata svog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva i u taj tren za sve obitelji s djecom započinje jedna nezaboravna avantura. Ovaj edukativni zoološki vrt omogućuje da vaši mališani uživaju u prirodi, zelenilu i svježem zraku uz druženje sa nizom domaćih životinjica čija će ih druželjubivost jednostavno neizmjerno razveseliti.

Unutar nekoliko „obora“ ograđenih lijepom bijelom ogradicom slobodno šeću mnoge domaće životinjice kao što su magarica i njeno mlado, mali praščići, ovca s malim janjetom, krava sa svojim teletom, koza s jarićima…  Oborima će ponosno prošetati pure i patkice, a na dolasku će vam dobrodošlicu „poželjeti“ pijetao Đurek i koka Katica.Ispred svakog „obora“ ili odjeljka nalaze se edukativne, šarene ploče koje na jednostavan način, prilagođen djeci, opisuju s nekoliko osnovnih podataka i crteža koju životinjicu promatraju i maze, za što sve ta životinja čovjeku služi i čime se hrani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOsim životinja, djeca mogu uživati i u ljuljačkama, penjalicama, pješčaniku, a sakriti se mogu i u velikom „dvorcu“ napravljenom od slame. Sve ovo nalazi se između odjeljaka kako bi djeca u isto vrijeme uživala i u igri i u istraživanju domaćih životinja. Koncept je jasan – red igre, pa red istraživanja. Za one malo starije tu su klupe i stolovi gdje možete sjesti, opustiti se i gledati kako vaši mališani zadovoljno jure.

Osvježiti se možete uz sok ili pivce koje ćete naručiti na slamnatom informacijskom štandu na kojem odmah možete kupiti i bučino ulje, proizvode od lavande, med, kozmetiku od magarećeg mlijeka i mlijeko, drvene igračke i mnoge druge proizvode tamošnjih proizvođača.

No, to nije sve! Obitelj Ciganović ima još jednu zanimljivu djelatnost. Njihova magarica nije samo druželjubiva, već i korisna. Svakoga dana daje im mlijeko; dragocjeno magareće mlijeko koje je još od pamtivijeka poznato kao vrlo zdravo i korisno. Pa tako jedna od mnogih legenda kaže kako se i sama Kleopatra kupala u magarećem mlijeku kako bi održala svoju mladost i ljepotu, a Hipokrat je magareće mlijeko predlagao kao lijek za mnoga oboljenja. Danas prednosti magarećeg mlijeka nisu legende već stvarnost; stručnjaci ovo mlijeko nazivaju dragocjenim, hranjivim i ukusnim nektarom čije višestruke blagodati polako otkrivaju kroz razna istraživanja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOvaj prirodan lijek posebno se koristi kod bolesti dišnog sustava, alergija, za jačanje imuniteta te za poboljšanje krvne slike. U djelotvornost magarećeg mlijeka uvjerili su se i Neven i Katarina Ciganović koji su to mlijeko počeli davati i svojim kćerkicama. Kao i svim roditeljima zdravlje njihove djece im je na prvome mjestu pa će vam tako mama Katarina  s velikim oduševljenjem reći kako njena četverogodišnja Oriana, šestogodišnja Luna i osmogodišnja Mia skoro nikada nisu bile bolesne zahvaljujući magarećem mlijeku.

Više informacija o cijeni ovog mlijeka i načinu nabave možete pročitati na www.magare.hr. A cijela ova priča započela je slučajno. Otac Neven želio je svojim kćerima kupiti ponija  kako bi ga mogle jahati iz zabave, no kako je poni bio preskup kupio im je magaricu koju su nazvali Neva. Kako su i Neven i Katarina izgubili posao prije četiri godine odlučili su kako bi bilo dobro iskoristiti blago koje imaju u svom dvorištu. I tako se rodila ideja koja je prerasla u jedan divan posao. Danas se ova simpatična obitelj trudi da svaki posjetitelj njihovog gospodarstva osjeti ljubav prema životinjama koju oni osjećaju i vrlo im je važno da se djeca osjećaju ugodno i da uče kroz igru. Čim kročite u zoološki vrt, jasno vam je da će najmlađi biti oduševljeni.

Ovo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo možete posjetiti subotom i nedjeljom od 11 – 19 sati (u peridou od svibnja do studenog), a cijena dnevne karte je 15 kuna.

Za djecu mlađu od pet godina ulaz u ovaj neobičan zoološki vrt je besplatan. Ukratko rečeno – kao što je Ivanić-Grad mjesto krojeno po mjeri čovjeka tako je ovo izletište krojeno po mjeri svake obitelji!

ZOO Magare (Edukativno – pokazno polje)

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ciganović

Stjepana Gregorka 59, Ivanić-Grad

Mob: +385 (0)91 6000 940 i +385 (0)92 174 4074

e-mail: info@magare.org

Web: www.magare.hr

Kontaktirajte objekt:

[contact-form-7 404 "Nije pronađeno"]

Odgovori