Slasni izlet: Kultno zagrebačko mjesto stvoreno za najslađi izlazak

Božićni kolači

Kultna zagrebačka slastičarnica Orijent smještena petstotinjak metara od Kvaternikova trga prema Maksimiru, slasni je kutak s tradicijom dugom gotovo 80 godina. Kolači u Orijentu su, kažu svi koji su ih kušali, ljepši, ukusniji, manje slatki, a istovremeno raskošnog i punog okusa

Slastičarnica je to u kojoj možete kušati Mozart tortu, Cheesecake s jagodama, ali i zanimljive kolače čiji su nazivi inspirirani  likovima s malih i velikih ekrana.  Tako možete uživati u sladoledu Ginger i Fred, ali i probati loptaste moussove, koji su dobili imena po junakinjama ‘Seksa i grada’. Uvijek aktualna je i torta ‘Crna kraljica’, ‘Apsolutno čokoladna’, a slastičarnica Orijent u svojoj ponudi ima i bogatu tortu od kestena s devet slojeva , ‘Legenda o jeseni’.

Kesten pire, Orijent
Kultna slastičarnica u ponudi ima i sladolede, a usprkos lošem vremenu nisu odustali od te mnogima omiljene slastice. Naprotiv za svoje vjerne goste smislili su jedan novi! Sladoled ‘Dunjo moja’, od  čokolade, rogače, dunje i anisa.

Čokoladna torta Orijent
No ova predivna slastičarnica  nudi i odličan kesten pire, deliciju idealnu baš za jesensko kišno vrijeme. Stoga svratite li u Orijent svakako kušajte ovaj pire koji ćete dobiti poslužen u obliku tankih, elegantnih finih, ‘špageta’, koji diskretno mirišu po rumu.  Ovaj kremasti desert od zasitnih jesenskih plodova priprema se, kako kažu, po tajnom receptu koji je star kao i obrt otvoren davne 1936. godine. Vlasnici kažu kako najviše vole upotrebljavati sitne kestene sa Sljemena, ali i okolice Zagreba, npr. markuševački, a vrlo je dobar i petrinjski. Oko ove delicije, kažu,  ne treba komplicirati, već pustiti kesten da bude zvijezda jesenske slastice.

A svi koji posjete i kušaju čarobne delicije slastičarnice Orijent osjećat će se kao zvijezde najslađe bajke.  Idealno mjesto za uljepšati tmurno zagrebačko popodne.
Sladoled Dunjo moja n

Odgovori