Okusi kontinentalne Hrvatske koje ćete obožavati

zganjer ozalj,

Dovoljno blizu da se do njega brzo dođe, a dovoljno daleko da se zaborave svakodnevne brige i gradske gužve – to je ono što će vam Marina i Ivan Žganjer reći o svom restoranu čija povijest seže u 1974. godinu. Ova cijela obiteljska, ugostiteljska priča započela je sa seoskom gostionicom u koju su mještani rado zalazili, a danas je to iznimno cijenjen i poznat restoran. Nalazi se u malom, ali živopisnom mjestu Jaškovo, nedaleko od povijesnog grada Ozlja.

Kod pripravljanja vrhunskih kulinarskih specijaliteta u Restoranu Žganjer naglasak stavljaju na domaće porijeklo i svježinu namirnica i upravo je to jedan od razloga što je restoran uvršten među 100 najboljih u Hrvatskoj. Obiteljsku, domaću i prijateljsku atmosferu osjetit ćete u Restoranu Žganjer na svakom koraku. Ljubazno i uvijek nasmijano osoblje garancija su vrhunske usluge i ovdje se uistinu može reći da je gost tretiran kao kralj, a da bi taj kraljevski tretman bio još sadržajniji u ponudi se nalaze vrhunski specijaliteti domaće i internacionalne kuhinje. 

U pripremi hrane njeguju stare običaje naših predaka pa tako tijesto za domaće štrudle marljive ruke kuharice razvlače preko cijeloga stola, baš onako kako su to nekada radile naše bake. Izrađuju domaći kruh, pogačice i kolače, a posebno će vas oduševiti domaći čvarci, kobasice, šunka i sir s vrhnjem. U hladnim, zimskim mjesecima ugrijati se možete uz juhu od vrganja dok vas „mami“ miris tek pečenih domaćih krvavica i pečenica posluženih sa kiselim zeljem. Na jelovniku ćete pronaći ponešto za svačiji ukus; tu su jela od teletine, puretine, svinjetine, a uživati možete i uz ribu i odojak s ražnja. A za dašak zagorske atmosfere u ponudu su uključene domaća purica i patka s mlincima.

Sve ljubitelje janjetine oduševit će specijalitet kuće, mlada otočka janjetina. Svako janje osobno dovozi vlasnik Ivan Žganjer, ovisno o sezoni, s otoka Paga ili Krka. Janjetina se obrađuje u vlastitoj klaonici koja ima najviše higijenske i operativne standarde, a peče se na ražnju nad suhim bukovim drvima neposredno prije dolaska gostiju. Za sve vaše posebne prilike, janjetinu i odojak pripremaju na željenoj lokaciji ili vruću dovoze i u udaljenije dijelove Hrvatske!

U sastavni dio ponude restorana prerastao je i hobi vlasnika Ivana Žganjera – proizvodnja suhomesnatih proizvoda, pa su tako nezaobilazno predjelo kobasice koje su dobile brojne nagrade na županijskim kobasijadama, šunke, budžole i špek.

A nakon dobre hrane i vina vrijeme ja za malo opuštanja! Čitanje novina, šalica kave i „čašica“ razgovora ili partija belota u ugodnim foteljama načini su na koje se možete opustiti u salonu pastelnih boja u kojem ćete se osjećati kao u vlastitom dnevnom boravku. Možete sjesti i na terasu uz koju se nalazi dječje igralište gdje vaši najmanji mogu bezbrižno trčkarati i igrati se dok vi uživate uz šalicu kave ili čašu dobrog vina. Profesionalcima u Restoranu Žganjer s punim povjerenjem možete povjeriti i organizaciju vjenčanja, poslovnih domjenaka i drugih prigoda, jer oni vas nikada neće razočarati.

U sklopu restorana se nalazi hostel Ozalj s 10 kreveta u tri sobe koje su nazvane prema baštini ozaljskog kraja – “Jalba” prema vrijednoj čipki, “Munjara” prema jedinstvenoj hidroelektrani, a “Lopoči” prema čuvenom akvarelu Ozljanke Slave Raškaj – najpoznatije hrvatske akvarelistice. Prostor hostela uređen je starim uporabnim predmetima i fotografijama kojima se stvara topla obiteljska atmosfera ruralnog doba prošlih vremena.

Budite i vi dio ove obiteljske priče, posjetite Restoran Žganjer i okusite kontinentalnu Hrvatsku!

Restoran Žganjer i Hostel Ozalj

Jaškovo 51, 47 280 Ozalj

Tel: + 385 (0)47 751 200

Fax: + 385 (0)47 751 007

Mob: + 385 (0)98 303 408

e-mail: [email protected]

Web: http://www.restoran-zganjer.hr

Facebook: Restoran Žganjer

Kontaktirajte objekt:

[contact-form-7 404 "Not Found"]

 

Da li ste pročitali ove članke?

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena * su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>