Izlet u oblake: Luksuz koji si možete priuštiti

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog eventa ‘Dinner in the sky’, koji je održan u Splitu i Zagrebu svjetska atrakcija u uskoj suradnji s hotelom Westin Zagreb, ponovno otvara svoja vrata u hrvatskom glavnom gradu.  Naime, od 21. do 31.svibnja 2015.  ispred hotela Westin Zagreb  tim stručnjaka podignuti će stol za 22 ljudi na visinu od 50 metara

Osim jedinstvenog pogleda na metropolu za čarobnu atmosferu na plutajućem restoranu pobrinut će se i najbolji chefovi iz Hrvatske i inozemstva. Tijekom večernjih događaja, chef će se osobno pridružiti gostima na visini od 50 metara kako bi posluživao i pričao o svojoj hrani i jelovniku. Ulaznice za nezaboravni događaj u metropoli možete rezervirati na stranicama http://www.dinnerinthesky.com.hr/.


Šefovi kuhinje zaduženi za ovogodišnji meni spadaju u sam vrh i osigurat će gastronomski užitak koji ćete dugo pamtiti.

Sasu Laukkonen
Šef kuhinje ”iz srca”, Sasu  Laukkonen rođen je 1975. godine u Helsinkiju. Nakon 15 godina rada u ugostiteljstvu, 15. listopada 2010. otvorio je novi restoran u Eiri u Helsinkiju pod nazivom CHEF & SOMMELIER. Sasu je usredotočen na organski i divlji uzgoj te koristi prirodne sastojke i fairtrade sastojke. Njegov je restoran donio dvije stvari na helsinšku ugostiteljsku scenu: mogućnost organskog obroka i domaću kuhinju u opuštenoj atmosferi.
Chef & Sommelier dobio je jednu MICHELINOVU ZVJEZDICU 2014. godine.
Njegova kuhinja je ambiciozna, čista okusa, domaća i originalna – u skladu s njegovim svjetonazorom, a dolazi iz srca budući da je Sasu uglavnom samouki kuhar. Ono što želi postići je finesse-dining (izraz koji koristi i slijedi): osobnu, otvorenu i modernu kuhinju, ambijent i uslugu svakodnevno i stalno.

Tomislav Hruban

Tomislav Hruban izvršni je šef kuhinje hotela Westin Zagreb. Tomislav započinje svoju karijeru u obiteljskom restoranu koji je otvorio njegov djed 1968. i prenio ljubav, strast i fascinaciju hranom i kuhanjem na Tomislava koji potom nastavlja obiteljsku tradiciju. Od najranije dobi, još kao četverogodišnji dječak, Tomislav je učio pripremati palačinke te kaže: „Kao i svako dijete, prvo sam radio palačinke, a pristup štednjaku za mene je bio veliki izazov.
Nakon stručnog obrazovanja te vođenja obiteljskog restorana, Tomislav je započeo karijeru u hotelu Shreaton Zagreb. Tada je i usavršio svoje kulinarsko-umjetničke vještine sudjelujući u tečaju rezbarenja voća i povrća koji je vodio Xiang Wang.

Karijeru nastavlja u Westinu pridruživši se Odjelu hrane i pića 2005. godine. Zahvaljujući svojoj stručnosti, talentu za detalje, ali i direktnom i jednostavnom odnosu prema domaćoj i međunarodnoj kuhinji, dobio je nadimak ”Jamie
Oliver Balkana”.

Dinner in the Sky® Zagreb 2015. paketi
Možete birati između 5 različitih paketa, ovisno o jelovniku i trajanju događaja.

Osim za ‘Dinner in the sky’ svoje mjesto na nebeskom restoranu  tako možete rezervirati za podizanja pod nazivom ‘Brunch in the sky’, Lunch in the sky’, ‘Wine tasting in the sky’, Cocktail in the sky’.

Odgovori