EMail Ispis

Dogadjanja

Dogadjanje 

Naslov
Zagreb: 16. Cest is d'Best
Kada
31.05.2012 - 06.06.2012
Kategorija:
Festival

Opis

Međunarodni ulični festival Cest is d' Best i ove godine na proljeće u Zagreb dovodi brojne ulične umjetnike. Njegovi autori Zlatko Petrović - Pajo i Miran Hadži Veljković – Hadži pokrenuli su taj festival kako bi gradu Zagrebu udahnuli pozitivne vibracije iz cijeloga svijeta.

Festivalska događanja svake godine u potpunosti preoblikuju centar grada i daju Zagrebu živost europske metropole. Program tijekom svake godine prati više stotina tisuća građana i gostiju Zagreba te vijesti o festivalu prenose brojni domaći i strani mediji. Cilj utemeljitelja je kontinuirano njegovati ljubav Zagrepčana prema festivalu i Cest is d’ Best pozicionirati kao značajan kulturni i turistički događaj.

Većina akcija na Festivalu su postali već tradicionalni događaji te u festivalskim danima daju gradu originalnost i prepoznatljivost: Bebi maraton, škola znakovnog jezika, najsporija vožnja biciklom, lutajući klavir, utrka čistaća u trokolicama, plesnjaci na Zrinjevcu te čitav niz duhovitih i angažiranih likovnih instalacija koje osmišljavaju mladi likovni talenti našeg grada.

Poseban šarm gradu daju i glazbene pozornice raspoređene na nekoliko trgova u centru grada - Jelačić placu, Cvjetnom placu, Tomislavcu, Tkalči, Bogovićevoj, na Štrosu i na Zrinjevcu.

Na Festivalu svake godine nastupi nekoliko stotina izvođača, a mnogi dolaze iz inozemstva. Festivalski program je besplatan za sve posjetitelje.

 

Važno! Otvoreni natječaji!

Organizacijski tim Međunarodnog uličnog festivala Cest is d’ Besta otvorio je četiri natječaja na koje se možete prijaviti i time biti dijelom najstarijeg i neponovljivog uličnog festivala u Hrvatskoj.

Možete sudjelovati u natječajima za Likovno-urbanu instalaciju festivala, 4. festival umjetničkih zastavica, Najfotografiju Cest is d' Besta i u novom natječaju - Art Work za festivalske naljepnice.

Više na www.cestisdbest.com

Kalendar događanja

<<  Studeni 2014  >>
 Po  Ut  Sr  Če  Pe  Su  Ne