Putovanje u prošlost: Otkrijte istarsku mističnu povijest

Istra Inspirit

Kako izgleda silazak u rudnik 150 metara ispod zemlje, zašto je i kako, grof Sandorf pobjegao iz pazinskog kaštela te što o tome zna Jules Verne, zašto je travarka Mare završila na lomači i kako su slavili njezini krvnici, sve to i još mnogo zanimljivih mitova i legendi možete doživjeti na Istra Inspirit manifestaciji od 30.srpnja-27.kolovoza 2015.

Pročitajte više...

Ozaljski kolaž okusa: Harmonija sa čak 30 biranih sastojaka

Torta Katarina Zrinski,

Svaki pojedini kolačić, gibanica ili pogača – izgledom, mirisom i okusom prava je domaća tradicionalna slastica, izrađena ručno prema jednom od pedesetak obiteljskih recepata, od prirodnih namirnica, uz puno ljubavi i pažnje. Tijesto štrudle oblikuje se starinskom tehnikom kojoj nas je prije nekoliko desetljeća naučila baka Dora. Gastronomska je to priča obitelji Žganjer koja u svojoj ponudi ima i jednu plemićku tortu.

Pročitajte više...

Počinje najromantičniji filmski festival na Mediteranu

Postira Seaside Film Festival,

Od 29.7. do 2.8. u Postirima na Braču održat će se 5. Postira Seaside Film Festival, međunarodni festival kratkometražnog igranog filma.  Za peti rođendan, kako je i red, festival je dobio peti dan programa. Time se povećao i broj filmova: ove će godine kroz različite festivalske programe biti prikazano 42 filma, iz 20 zemalja, uglavnom hrvatske premijere.

Pročitajte više...

Provjerite zašto Veganmanija pomiče granice

ZeGeVege,

Provjerite i ove godine zašto zagrebačka Veganmanija svake godine pomiče granice, a broj sudionika stalno se povećava! Početkom rujna, u organizaciji udruge Prijatelji životinja, održat će se osmi po redu ZeGeVege festival. U petak 4. rujna od 9 do 21 sat i subotu 5. rujna 2015. od 9 do 19 sati svi će se posjetitelji moći pridružiti slavljenju života i još se jednom uvjeriti u važnost promicanja održivog načina življenja, odnosno dobrobiti ljudi, okoliša i životinja.

Pročitajte više...

LJETO U OSIJEKU: svi na Copacabanu i Pannonian Challenge!

Osijek cruiser,

Ako ste maštali o odlasku na svjetski poznatu plažu evo prilike, ali ne u Brazil već – u Slavoniju! Popularno osječko kupalište, tijekom ljeta nudi zabavu na rijeci Dravi i bazenima. Za pogled s plaže na najpoznatije znamenitosti, barokne zidine i Katedralu, osvježenje uz domaće Osječko pivo i Crni Radler, uz Park prirode Kopački rit i bogate vinograde u Baranji i Erdutu na dohvat ruke (ili bicikla)… krenite put Grada na Dravi.

Pročitajte više...