Dođite na veliki završni fašnički rođendanski tulum

fasnik,

Nakon dva tjedna spelancija na 190. Samoborskom fašniku brzo je prošlo i već se približio trenutak kada će fašničkoj rođendanskoj zabavi doći kraj. U utorak, 9. veljače, od 18 sati na glavnom gradskom trgu počinje veliki završni tulum, koji će na kraju pretvoriti u veliko suđenje Princu Fašniku za sve bedastoće i nedaće.

Pročitajte više...

Bogat program: Slavonska fešta koja se ne propušta

Šokačko sijelo,

Od 1968. godine u Županji se održava manifestacija Šokačko sijelo. Kroz bogati program – priredbe i nastupe, predstave i slavlja, smotre i festivale, te tradicionalnu pokladu povorku ova manifestacija njeguje bogatu i raskošnu kulturu i tradiciju Slavonije iz života i običaja ljudi toga kraja Hrvatske.

Pročitajte više...

Grad ‘radosti’, licitara i čokolade!

radovljica,

Svega par kilometara od austrijske granice smjestio se omanji gradić znakovitog imena – Radovljica. Iako ne znamo što točno znači ta riječ svakog posjetitelja može asocirati na radost. Jer Radovljica to doista i je. Ukoliko ste pak skloni mašti i bajkama Radovljica je također idealno mjesto za vas. Toliko bajkovito u svim godišnjim dobima. Njene kuće, trgovi, crkve, ulice pričaju doslovce jednu divnu bajku.

Pročitajte više...

Skijalište s plažom na visini od 1477 metara

krvavec , slovenija 1

Kada pomislite na plažu zasigurno vam u sjećanje dolaze slike toplog pijeska, mora, suncobrana, ležaljki , vrućih zraka sunca, hladne limunade, kupaćih kostima.  I ne griješite . Jer to i je plaža, ali ljetna. Međutim postoji i zimska plaža. Ne nalazi se na Baliju ili Tahitiju ili na Mauricijusu. Nalazi se na 1477 metara nadmorske visine i okružena je snijegom…

Pročitajte više...