Idealan obiteljski bijeg: Top 5 izletišta nadomak Zagreba

vuglec breg

Dolaskom vikenda, posebno ‘produženog’ mnogi od nas u potrazi su za idealnim destinacijama. Kako bismo vam suzili izbor za vas smo odabrali 5 izletišta na kojima će vam se učiniti kao da je vrijeme stalo.  Na njima ćete naime, osim uživanja u miru daleko od gradske vreve moći kušati vrhunsku hranu, na nekima ćete se moći okušati u adrenalinskim sportovima, na drugima ćete možda imati priliku pogladiti srnu. Sva su odličan izbor za vikend s malom djecom, a neka imaju i opremljena dječja igrališta…

Otkrivamo vam top 5 idealnih izletišta za vikend bijeg

1. Imanje Dva potoka
Krenete li put Zagorja ili želite provesti slobodno vrijeme na lijepom i mirnom mjestu tada svakako navratite do Pluske, nadaleko od Luke i posjetite obiteljsko Izletište Dva potoka. Izletište je dobilo ime po dva potoka koji se susreću i spajaju na ovom imanju, a cijelo imanje izgleda kao pravi mali raj za obitelji.  Natkrivene terase i mnoštvo hladovine uz žuborenje potoka brzo će vas oraspoložiti i odmaknuti od svakodnevne jurnjave.

Najmlađima sigurno neće biti dosadno jer su za njih  na 500 m2 pripremljene ljuljačke, klackalice, tobogani… Od drveta su izrezbarene razne životinje, ima mjesta za trčanje i igranje, a sve daleko od prometa i buke u predivnoj idili prirode. Veselje i zabavu za velike i male pruža i mali zoološki vrt sa pitomim domaćim životinjama.  Ima tu prekrasnih paunova, purica, patki, gusaka, japanskih koka, domaćih kokoši, zečeva, konja, jaraca, krava, ovaca, te prelijepih i umiljatih jelena, košuta i muflona. Više o izletištu pročitajte ovdje.

2. Don Kihot
Samo 5 kilometara od centra Zagreba smjestilo se predivno imanje Udruge  Don Kihot . Na Šimunčevečkoj cesti kraj Sesveta ovo imanje smješteno na tri hektara s dvije prostrane livade nudi pravi antistres terapiju za odrasle i zabavu za djecu. Na njemu su konji slobodno pušteni , a pored štale se nalazi bunar iz kojeg volonteri i dalje, njegujući stare tradicijske vrijednosti, ručno vade vodu i opskrbljuju konje i cijelo imanje. Kuća je očuvana u izvornom stanju i obliku iz prošlog stoljeća, preseljena iz Posavine te sačuvana do danas. Imanje ima dovoljno prostora za igru, zabavu, roštilj, jahanje, igru na konjima.

Svojim dolaskom učinit ćete i  plemenito djelo, jer sav novac koji ova Udruga prikupi koristi se za održavanje imanja.  Naime, kao neprofitna organizacija brinu o pet konja (Sokola, Shani, Mara, Nacika i Feniksa)  i omogućuju terapiju pomoću konja za dvadesetak malih jahača – djece s teškoćama u razvoju. Više izletištu pročitajte ovdje.

3. Izletište Ključić brdo
Ukoliko ste odlučili otići na izlet u prirodu, vidjeti  jelene, muflone, divlje svinje, konje, patke, guske, šetati šumom i pustiti djecu da uživaju u svježem zraku – ne morate ići daleko od Zagreba. U okolici Velike Gorice, u Vukomeričkim Goricama posjetite Izletište Ključić brdo. Čeka vas predivna priroda, mali zoološki vrt, igralište za djecu i ono najvažnije – ukusna hrana iz domaće eko proizvodnje.

Cijelo izletište prostire se na više desetaka hektara površine, obuhvaća brojne brežuljke, pašnjake, šume, voćnjake i vinograde, a iz samog restorana koji se nalazi približno na 100 m nadmorske visine pruža se prekrasan pogled na samo selo Ključić Brdo te krajolik koji ga okružuje. Pored restorana uz samu šumu smještena je sjenica s roštiljem, krušnom peći i ljetnom terasom, a na izletištu se nalazi i autohtona drvena kuća uređena za vaš ugodan smještaj. Više o izletištu pročitajte ovdje.

4. Vuglec Breg
U samom srcu Hrvatskog zagorja, samo četrdesetak kilometara od Zagreba među prelijepim zelenim bregima smjestio se Vuglec Breg – vinarija, pansion & restaurant čiji je jedinstveni ambijent stvoren za vrhunski ugođaj i užitak u prirodnom okruženju.  Na samom vrhu imanja koji se nalazi na približno 300 m nadmorske visine pruža se prekrasan pogled na okolne zagorske brežuljke načičkane kućama, zagorskim kletima i crkvicama. Autohtone zagorske „hiže“ uređene za smještaj gostiju, stara gospodarska zgrada u kojoj se nalaze restoran, vinski podrum i dvorana za seminare, vinogradi, sjenica s roštiljem, krušnom peći i ljetnom terasom, štala za konje, malo jezero, dva igrališta za tenis i nogomet, dječje igralište, travnjaci te staze za šetnju dio su odlične ponude ovog imanja u kojoj se nalazi ponešto za svakoga. Više o izletištu pročitajte ovdje.

 

5. Stari Mlin- Klet
U samom srcu Moslavine, daleko od gradske vreve, samo 4 km od Ivanić –Grada i tek 30-ak km od Zagreba  u pitomom okruženju prekrasnih vinograda i blagih brežuljaka na području Kloštar Ivanića nalazi se Stari Mlin – Klet. Već pri ulasku na imanje zateći će vas ljepota tradicionalne građevine u cvjetnom okviru. Svaki kutak Starog Mlina oživljavaju dahom starine mnogobrojni predmeti u kućanstvu izrađeni vrijednim rukama predaka.
Uživajte u šetnji i u susretima s nepripitomljenim srnama, zečevima, raznim pticama, vjevericama i mnogim drugim životinjama koje se ovdje zateknu. Ukoliko ogladnite u Stari Mlin – Klet privući će vas opojni mirisi što dolaze iz lonca, ražnja, kotla ili pećnice u kojima se uvijek pripravlja domaća i svježa hrana, od namirnica uzgojenih u vrtu i dvorištu. Zadivit će vas stara moslavačka jela: žganci s raznim prilozima, juhe na kiselo, pečenja s prilozima, gibanice i štrudli i sve ostalo po vašoj želji i narudžbi. Stari Mlin-Klet nudi i niz ostalih popratnih sadržaja. Za ribiče tu su dva ribnjaka, za avanturiste mala šuma, a za populaciju koja želi malo sportskih aktivnosti tu je i nogometno te odbojkaško igralište, bočalište i dječje igralište. Uživati možete i u vožnji u old timer kabriolet vozilima, paintballu te igrama orijentacije i drugim adrenalinskim doživljajima. Više o izletištu pročitajte ovdje.

Da li ste pročitali ove članke?

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena * su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>