Caffe bar na Britancu koji toplinom dira u srce

Victory Art Caffe,

Britanski trg jedan je od najstarijih rijetkih javnih zagrebačkih trgova koji spaja urbani prostor s otvorenom tržnicom, sajmom antikviteta te povijesnom arhitekturom čime se postiže jedan poseban ugođaj prošlih vremena ovog zagrebačkog prostora.

Prilog tom doživljaju su trgovine i lokali koji ga okružuju jer se svojom vanjštinom (a i unutrašnjošću i svojom ponudom) uklapaju u taj urbani purgerski ugođaj.
Stoga nas ne čudi i veseli, da se u neposrednoj blizini trga otvorio još jedan lokal zanimljivog izgleda i ponude.
Victory Art Caffe otvorio se na adresi Ilica 67 i odmah nas je osvojio svojim vanjskim izgledom što je i bio razlog našeg ulaska u lokal. Izvana je sačuvana i uređena vanjska fasada sa starinskim izlogom kroz koji se vide cigleni zidovi nimalo ne skrivajući svoju funkciju.

Ti nimalo uljepšani cigleni zidovi nasuprot drvenog ukrasnog izloga čine jednu jako interesantnu kombinaciju klasičnog i industrijskog dizajna. Detaljima se stvara toplina prostora, dok se ovim, grubljim dijelom lokala čuva autohtonost i originalnost prostora.
Foto: Rajna Raguž/RRvizual
Više o Victory Art Caffeu pročitajte na Journal.hr.

One comment

  1. 1

    Pogledala sam preporučeni web stranicu. Jest da je najlakše kritizirati tuđi rad, ali tendenciozno oglašavanje okidač je kritike. Dakle kao arhitekt imam primjedbu na neusklađenost imena, koncepcije i izvedbe. Gledajući pročelje kafića vidim da mu nedostaju šlape. Naime kameni ili žbukani sokl ne paše uz ovakav drveni izlog, trebala je drvena podloga ići do poda. Nadalje kao pripadnik manjinskog narod u Europi (ima nas samo 4.2 mil.) protivnik sam stranih imena na ovakvim sadržajima. Unutrašnjost je pak uređena u IKEA stilu, a što je miljama pak daleko od engleskog naziva lokala i dojma koji se imenom i pročeljem htio postignuti. Da se lokal zove Mali plac kak ga zovemo mi Zagrepčani, i da izgled prostorija nema taj štih ko da se radi o reklami za kredite kod neke banke možda bih i ušla, ali ovak nebum.

Odgovori