Babaloo u Zoološkom: Došlo ga vidjeti čak 5000 ljudi

zoo,

U Zoološkom vrtu grada Zagreba predstavljen Babaloo. Građani pokazali veliko zanimanje za edukativne programe povezane s uskrsnim zecom te nove stanovnike Vrta – mravojedicu Ariel i bebu tapira.
Pet tisuća ljudi na Uskrsni je ponedjeljak posjetilo Zoološki vrt grada Zagreba. Najveći broj činili su Zagrepčani koji tradicionalno sudjeluju u pripremi pisanica za stanovnike Vrta, ali na maksimirskim su se šetnicama mogle susresti i obitelji iz okolnih zemalja.

Najmlađi gosti uključili su se u edukativne i zabavne programe povezane s uskrsnim zecom. U sklopu tog programa s nazivom ‘Zekanje u Zoo vrtu’ koji je napravljen u suradnji s portalom Wish mama, djeca su, među ostalim, gledala kazališne predstave te sudjelovala u zabavnim natjecanjima i zanimljivim radionicama.

S posebnim zanimanjem posjetitelji su obilazili nastambe novih stanovnika Zoološkog vrta – atraktivne Ariel koja će se uskoro useliti k mravojedu Oliveru, te majušne tapirice koja je na svijet stigla prije mjesec dana.

Bila je to i prilika za uživanju na proljetnom suncu u svemu što je napravljeno u sklopu prve faze modernizacije Vrta. U sklopu tog je projekta izgrađen i Babaloo, restoran u potpunosti prilagođen obiteljima s djecom.

Tko je Babaloo, otkriveno je dolaskom njegove maskote. Babaloo je, kako je pojašnjeno, čudesan stanovnik maksimirske šume koji će djecu dodatno poticati na ljubav prema životinjama i zaštitu prirode.
S Babaloom su se među prvima upoznali Damir Hoyka, Domagoj Jakopović Ribafish, Ljiljana Vinković, Dina Štern i Iris Pinjuh.

Odgovori