Dani vina: Praznik plemenite kapljice na otoku Krku

Vrbnik,

Zadnji vikend mjeseca kolovoza, u petak 26. i subotu 27., u Vrbniku se već tradicionalno održavaju Dani vina otoka Krka. Treća je to manifestacija u sklopu ljetne serije eno – gastro događaja ‘Popi’ i pojedi’, koja svojim raznovrsnim programom i vrhunskom ponudom vina i tradicionalnih specijaliteta već nekoliko godina oduševljava domaće i strane posjetitelje Vrbnika.

Pročitajte više...

Kupske noći: Alka na rijeci koju ne smijete propustiti

Sisak,

Jeste li ikada vidjeli kako izgleda alka na rijeci? Ekipa od dva člana čamcem koji pokreće vanbrodski motor gađa alku postavljenu iznad vode. Zvuči zabavno i jako izazovno.  Jeste li prisustvovali zahtjevnim letačkim manevrima iznad korita rijeke. Sve to i još puno događanja očekuje sve posjetitelje trodnevne manifestacije ‘Kupske noći’, koja se održava u gradu Sisku.

Pročitajte više...

Snaga je u bilju: Otkrijte kako veganska prehrana pomaže u sportu

zegevege,

Mislav Skrepnik, certificirani instruktor fitnessa i Ivana Rukavina, socijalna pedagoginja, nutricionistica biljne prehrane i polaznica programa Plant-Based Nutrition na Sveučilištu Cornell, veganski su par koji dijeli ljubav prema bodibildingu, nutricionizmu i kreiranju pomno osmišljenih veganskih recepata kojima svakodnevno obogaćuju svoju Facebook-zajednicu pod nazivom ‘Snaga bilja’.

Pročitajte više...

Kafić za pse: I psi piju pivo zar ne?

kafic za pse,

Znate li gdje je najbolja plaža za pse u Hrvatskoj? Nalazi se u lučici Podvorska u Crikvenici, a ime joj je Monty’s Dog Beach and Bar.
Glavne zvijezde ove plaže ne hodaju na dvije noge, ne govore (bar ne nama razumljivim jezikom), ali piju pivo. Da, dobro ste pročitali, nije šala. Ova je plaža dobila originalan i jedinstven sadržaj u Hrvatskoj, ali i u svijetu – prvi kafić za pse.

Pročitajte više...