Doživite srce Slavonije: Đakovo u adventskom ozračju!

Katedrala sv. Petra,

S koje god strane prilazili Đakovu, prvo što ćete ugledati je žar opeke dvaju tornjeva i kupola najljepše katedrale na prostoru od Venecije do Istanbula.
Gotovo da i nema putnika namjernika koji ne zna za katedralu Sv.Petra i đakovačke lipicance, zaštitne znakove Đakova, prepoznatljivosti sačuvane pokoljenjima.
Đakovo turistima nudi obilje povijesnih, kulturnih i prirodnih vrijednosti, u tolikoj mjeri da ih u jednom danu mogu samo razgledati, a ako ih žele bolje upoznati, u gradu svakako trebaju ostati duže.

Pročitajte više...

Wellness idila: Top 3 zagorske ljepotice savršene za izlet van grada

zagorje kolaz

U potrazi za vikend destinacijama put nas nerijetko odvede na zagorske brege. Neodoljivo lijepe, smirene i magnetski privlačne, u kojima se krije bezbroj oaza stvorenih za mir, odmor, užitak. Neke nude i wellness programe, druge u svojoj ponudi imaju mini zoo ili pak bazen, ali sve zasigurno imaju odličnu gastro ponudu. Ovaj vikend preporučamo top 3 zagorske ljepotice koje vas pozivaju da ih otkrijete.

Pročitajte više...

Top 5 zagrebačkih kafića za ‘najslađi’ predah

Kafici kolaz,

Zagreb skriva predivne mirne oaze, mjesta na kojima obožavamo zastati, predahnuti, popiti kavu, a u nekima uživati i u slatkom zalogaju. Donosimo vam top 5 odlično uređenih, retro, novih, neobičnih, ali i nekih kultnih mjesta koja se odličnom ponudom i atmosferom izdvajaju iz mase i nude potpuni doživljaj.

Pročitajte više...